‘Waterpoort ondernemers in beeld’ Marly Mulders

Marly Mulders “Trots om samen met anderen het Waterpoortgebied creatief vorm te geven!”

Een gastvrij ontvangst thuis bij Marly Mulders in Kruisland. Haar partner runt er een akkerbouwbedrijf. Al snel wordt duidelijk dat Marly verknocht is aan de omgeving waarin zij woont en werkt. Dat werken in de eigen omgeving is steeds belangrijker geworden. Marly “ik ben graag creatief bezig en vindt het leuk om dat te koppelen aan mijn eigen omgeving”.

Wat voor bedrijf heb je?
Mijn bedrijf richt zich op grafische vormgeving. Dat zet ik breed in. Denk daarbij aan het ontwerpen van logo’s, huisstijlen, boeken, magazines, brochures, advertenties, etc. Ik ben al 20 jaar hierin actief bij diverse ontwerpbureaus sinds ik afstudeerde aan de kunstacademie. Ik wist al jong dat ik graag creatief bezig ben. Grafische vormgeving is het geworden. In oktober 2017 ben ik gestart met een eigen bedrijf omdat ik graag de kennis en ervaring die ik heb in dit vak wil verbinden aan mijn eigen omgeving, maar ook om meer vrijheid in handelen te hebben en eigen beslissingen te kunnen nemen. Werken met ondernemers of instellingen zoals musea uit deze streek spreekt mij in het bijzonder aan. Ik vind het leuk om maatschappelijk betrokken te zijn en bedrijven in mijn eigen omgeving te helpen met PR mogelijkheden. Maar natuurlijk voer ik ook graag een mooie opdracht uit die niet in de omgeving is. Naast het werk als zelfstandige werk ik ook nog enkele dagen per week bij de Gemeente Breda. Ook daar oefen ik dit mooie vak uit.

Ik heb een bijzondere interesse in de natuur, geschiedenis en het erfgoed. Ik vind het dan ook bijzonder leuk dat ik werkzaamheden mag verrichten voor onder ander het Princehaags Museum, het Geopark Schelde Delta en Waterpoort!

Welke problemen brengt de coronacrisis je en hoe bereid jij je voor op de toekomst?
Ik merk uiteraard ook dat door de crisis het iets rustiger is geworden met nieuwe opdrachten. Daarentegen is mijn werk bij de Gemeente Breda juist toegenomen door de vele maatregelen die getroffen moesten worden en de voorlichting die daarbij hoort.

Ik ben blij dat ik in deze tijd een bijdrage heb mogen leveren aan het Waterpoort magazine ‘Proef je streekproduct’. Ondanks dat we alles digitaal moesten overleggen is er samen met het team een mooi resultaat neergezet. Daar ben ik trots op. Daarnaast heb ik de rustigere periode ook gebruikt om achterstallig werk op te pakken. Gelukkig merk ik nu dat het werk weer begint aan te trekken.

Wat is jouw verbinding met Waterpoort?
Ik heb de cursus gastheerschap gevolgd. Dat was voor mij erg nuttig en heeft opgeleverd dat ik mij heb verdiept in de oude trambaan die vroeger hier heeft gelopen en wat er nog zichtbaar van is. Dit heeft een mooie tentoonstelling opgeleverd en tijdens het Waterpoortweekend hebben we met een oude paardentram een deel van het traject gereden. Ik maak ook graag gebruik van de terugkomdagen. En met het Waterpoort netwerk kom ik op plekken die ik nog niet kende. Leuk om zo weer nieuwe dingen te ervaren in je buurt.

Wat wil je nog meegeven aan andere ondernemers binnen Waterpoort?
De cursus gastheerschap is erg nuttig. Je komt in een leuk en gevarieerd netwerk. Je leert van elkaar en je leert je eigen omgeving beter kennen. Ik vind dat een mooi initiatief en het helpt mij als (startende) ondernemer. Een aanrader dus!

 

Bereikbaarheid/adresgegevens:
Meer informatie vind je op de site www.marlymulders.nl

Direct mailen kan ook: info@marlymulders.nl of bellen 06-38391759
Bezoekadres: Eerste Boutweg 21, 4756 BL Kruisland