Waterpoort Academy

De deelnemers uit Editie 12 staan NU online!

Bekijk de laatste Editie en zoek contact!

Wil je weten hoe dat precies gaat in de Waterpoort Academy? Bekijk dan de persoonlijke pagina's van de deelnemers van de laatste Editie (12) van de Waterpoort Academy en laat je inspireren!

Bekijk de laatste Editie!

Dromen komen tot leven in de Waterpoort Academy!

Dromen van inwoners, ondernemers en ambtenaren over een mooier, beter en fijner gebied geven we in de Waterpoort academy de kans tot wasdom te komen en uit te groeien tot een initiatief om trots op te zijn. Meer dan 100 oud-deelnemers (alumni) kunnen daar inmiddels over meepraten. Wie weet kun jij dat binnenkort ook! Bekijk hiernaast de film die we daarover gemaakt hebben, kom erachter of jouw droom past in de Waterpoort academy en doe mee!

 

In de Waterpoort academy bieden we inspiratie, samenwerking en een manier van werken die je helpt écht werk te maken van je droom! De opgaven of dilemma’s in ‘de academy’ hebben met elkaar gemeen dat ze niet langs de gebaande paden uitgevoerd kunnen worden. De Waterpoort academy biedt een veilige omgeving om jouw droom, hoe klein of hoe groot of hoe ingewikkeld ook, te delen met anderen. Het delen van je droom helpt je te bepalen wat écht belangrijk is en in de kruisbestuiving met de anderen ervaar je al gauw verrijking.

Opleiding tot strategisch ontwikkelaar

In de Waterpoort academy leiden we je op tot strategisch ontwikkelaar. We leren je waarom het belangrijk is niet alles zelf te doen en hoe je gebruik kunt maken van anderen om jouw droom te realiseren. Je komt erachter dat er veel krachten zijn die je terugduwen naar waar je vandaan kwam, dezelfde krachten die je mogelijk ook weerhouden hebben überhaupt werk te maken van je droom. We leren je niet alleen tegen die krachten te werken, maar mét die krachten. Blader gerust alvast eens door het theorieboekje hiernaast om een indruk op te doen van de manier van werken.

 

De manier van werken die we aanbieden in de Waterpoort academy heb je niet van de éne op de andere dag in de vingers. We begeleiden je in ‘de academy’ over een langere periode waarin je al werkend aan je eigen droom de manier van werken kunt leren. We koppelen theorie dus aan de praktijk. Het begeleidend team bestaat uit oud-academy deelnemers waar je ook terecht kunt ná de Waterpoort academy.

Waterpoort academy in de praktijk

De Waterpoort academy bestaat uit 4 volledige dagen, verspreidt over een periode van ongeveer 2 maanden. Op ‘dag 1’ start je met het delen van je droom in de groep van doorgaans 12 personen (inwoners, ondernemers en ambtenaren). In het inmiddels befaamde selectiespel maak je, samen met de anderen, 4 groepjes van 3 deelnemers. Elk groepje heeft een eigen begeleider die jou in je groepje verder helpt de juiste stappen te zetten. ‘Dag 2’ en ‘dag 3’ bestaan uit een combinatie van theorie, inspiratie en samenwerken aan je case. Op ‘dag 4’ presenteer je je droom opnieuw, maar nu aan een door jouw gekozen publiek (bijvoorbeeld een buurman/vrouw, vriend(in), collega, directeur of bestuurder) met daarin opgenomen de door jou geleerde lessen. Dit is potentieel het moment met jouw droom te stralen in de grote buitenwereld!

Community van alumni

Heb jij deelgenomen aan de Waterpoort academy? Dan maakt je deel uit van de community van meer dan 100 oud-deelnemers (alumni) van de Waterpoort academy. De community kan jou helpen je droom steeds een stapje verder te brengen en wie weet andere dromen te maken. Andersom kun jij met jouw opgedane kennis en ervaring van betekenis zijn voor anderen in Waterpoort!

 

Neem een kijkje in de voorgaande edities en op de netwerkkaart om te zien hoe de steeds groeiende community van alumni er nu uit ziet!