Data Waterpoort Academy 9 bekend! Meld je aan!

Elke deelnemer aan de Waterpoort Academy brengt een casus in welke voor hem/haar belangrijk is. Klein of groot, dat maakt niet uit: het gaat om een dilemma of opgave, die niet zomaar langs de gebaande paden tot een goed einde gebracht kan worden.

In de Academy leer je gebruik te maken van de energie en de belangen van anderen om jouw doelen te realiseren. In plaats van te denken alles zelf te moeten doen en heel druk te zijn, gaat het erom minder zelf te doen en meer te sturen op de relaties tussen mensen die iets willen en mensen die iets doen. De Waterpoort Academy heeft in 8 edities inmiddels 84 ondernemers, burgers en ambtenaren opgeleid tot strategisch ontwikkelaar.

Na de 4 opleidingsdagen beschik je over de vaardigheden van een strategisch ontwikkelaar Waterpoort. Als strategisch ontwikkelaar:

  • begrijp je hoe gebiedsontwikkeling werkt en wat je nodig heb voor succesvolle projecten;
  • ben je in staat je eigen idee en droom in concrete doelen te vertalen;
  • weet je wie je nodig hebt om je doel te bereiken;
  • weet je hoe je een eerste stap kan zetten om je doel te bereiken;
  • kan je anderen helpen en ondersteunen ideeën of projecten vorm te geven.Deze bijeenkomsten geven een (bescheiden) impuls aan de lokale ontwikkeling en ze dragen bij aan de vorming van een groep mensen die vaardig zijn in het verbinden van initiatieven en het zichtbaar maken van kansen.Voor 2019 is de Academy gepland op 6 en 20 februari, 13 maart en 3 april.
  • Aanmelden kan via info@waterpoortwerkt.nl.
  • Bijna alle deelnemers aan eerdere Academies waren enthousiast: “Eindelijk begrijp ik waarom het proces maar niet verder komt, terwijl we er zo hard aan trekken”. “Ik heb veel aan de concrete instrumenten die op tafel kwamen: werken in ‘modus 2’ ga ik direct toepassen!”

 

De Academy vindt plaats in het Mauritshuis in Willemstad. Deelname aan de Academy is kosteloos, maar niet vrijblijvend. Deelname aan alle vier dagen is verplicht.

Deze bijeenkomsten geven een (bescheiden) impuls aan de lokale ontwikkeling en ze dragen bij aan de vorming van een groep mensen die vaardig zijn in het verbinden van initiatieven en het zichtbaar maken van kansen.

Bijna alle deelnemers aan eerdere Academies waren enthousiast: “Eindelijk begrijp ik waarom het proces maar niet verder komt, terwijl we er zo hard aan trekken”. “Ik heb veel aan de concrete instrumenten die op tafel kwamen: werken in ‘modus 2’ ga ik direct toepassen!”

 

Voor 2019 is de Academy gepland op 6 en 20 februari, 13 maart en 3 april.

Aanmelden kan via waterpoort@brabant.nl

.