Mario Jenneskens

Deelnemer Waterpoort Academy Editie 12

Woongemeenschap Het Oererf (omgeving Bergen op Zoom)

Al een tijdje is Mario Jenneskens in de weer om een woongemeenschap op poten te zetten voor acht gezinnen op de Brabantse Wal. Het moet een woongemeenschap worden met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk, want – zo zegt Mario – ‘Als mens en natuur in balans zijn, wordt je blijer’. ‘

We willen samen leven en voor elkaar zorgen, maar ook mensen uitnodigen op ons erf voor workshops en rondleidingen’; zo zegt hij. Zijn droom lijkt niet ver van de hedendaagse realiteit en sterker nog; hij lijkt invulling te willen geven aan iets wat de maatschappij en daarmee ook de overheid graag ziet gebeuren. En tóch liep hij tegen muren aan. Zodoende kwam hij terecht bij de Waterpoort Academy en deed mee met Editie 12. Al snel ontdekte hij wat hij te doen had; het écht doorgronden van de muren waar hij tegenaan gelopen was, was er nog niet. Bovendien ervaarde hij het nut van het aanbrengen van focus in zijn droom en zette daardoor belangrijke stappen met de andere gezinnen die deze droom met hem delen.

Hij vond hierbij een locatie in de buurt die een beeld geeft van zijn ideeën; Van Bergse Bodem, een kleinschalige tuinderij waar een grote diversiteit aan groenten en kruiden te oogsten is. Mario heeft belangrijke stappen gezet en is nu toe aan de volgende; het vinden van een locatie op de Brabantse Wal voor de woongemeenschap. Wellicht dat jij daarbij kan helpen?

Video: Waterfilm Producties

Foto’s: Anita Bosker