6e Waterpoort Academy

Op woensdag 2 maart is de 6e Waterpoort Academy van start gegaan.

Bij de Academy worden 11 deelnemers opgeleid tot strategisch ontwikkelaar en ontwikkelen een casus die je niet zomaar via de gebaande paden tot stand kan brengen. Ze zijn aan de slag gegaan met uiteenlopende onderwerpen; lamsvlees, kreken, community art en winkel leegstand.

Twee deelnemers lichten we uit:

Conny Paap

Conny Paap

Conny Paap is kunstenares, die vanuit haar passie voor kunst werkt en maakt, heeft een prachtig plan ontwikkeld voor de gemeente Moerdijk. Zelf woont ze vlakbij het industrieterrein. Met de ‘Moerdijk Experience’ wil ze het negatieve imago van Moerdijk ombuigen in een positief imago en hierdoor aantrekkingskracht creëren voor het woon- en ondernemersklimaat. Zo wil ze Moerdijk Positief op de kaart te zetten. De Moerdijk Experience voorziet in de behoefte aan en ankerplaats die cultuur en recreatie met elkaar verbindt.

Hans Visser

Henk Visser

Hans Visser woont in Tholen en beheert daar samen met zijn vrouw het Sport en Gemeenschapscentrum Haestinge in Sint Maartensdijk. Het dorpshuis heeft een sporthal en er komen veel verenigingen samen . Hans wil graag nieuwe doelgroepen aanboren voor het buurthuis en nieuwe activiteiten ontwikkelen voor inwoners en toeristen. Momenteel is Hans druk een binnenspeelactiviteit te ontwikkelen voor kinderen tijdens de schoolvakanties en gaat op langere termijn arrangementen ontwikkelen.Hans Visser, woont op Tholen en beheert daar samen met zijn vrouw het Sport en Gemeenschapscentrum Haestinge in Sint Maartensdijk. Het dorpshuis heeft een sporthal en er komen veel verenigingen samen . Hans wil graag nieuwe doelgroepen aanboren voor het buurthuis en nieuwe activiteiten ontwikkelen voor inwoners en toeristen. We gaan de komende weken verkennen wat dat zou kunnen zijn.

Kijk ook op Facebook voor de plannen van Charlotte Silooy en meer impressies van de Waterpoort Academy.