Weer acht nieuwe ambassadeurs in Waterpoort!

Op woensdag 29 april 2015 heeft een groep van 8 ondernemers, burgers en ambtenaren met succes de vierdaagse Waterpoort Academy “Ondernemende gebieden” afgerond. Vanaf half maart werd deze gemêleerde groep uitgedaagd om hun dromen voor Waterpoort te delen en vorm te geven. Tijdens de Waterpoort Academy zijn alle deelnemers aan de slag gegaan met een eigen case. Door hun ideeën met elkaar te delen en op mensen af te stappen kwam er beweging in hun droom. Durf hulp te vragen, je hoeft het niet alleen te doen!

Tijdens de aftrap van de eindpresentaties van de vierde editie van de Waterpoort Academy stond Ronald Kramps, gebiedsmanager van Waterpoort, stil bij het doel van de Academy: ‘Waterpoort beoogt om nieuwe ontwikkelingen te stimuleren op basis van de kwaliteiten en potenties die al in de streek aanwezig zijn. Dat klinkt voor de hand liggend, maar dat is het niet in een land waar de ruimtelijke ordening vele jaren gedomineerd is op top down spelregels en programma’s. Iemand anders bepaalde wat er moest gebeuren en binnen die kaders gingen partijen dan aan de slag.

Binnen Waterpoort zijn we er van overtuigd dat de ontwikkeling van een gebied vooral het gevolg van wat je zelf bepaalt wat er moet gebeuren. Afwachten tot iemand anders besluit of investeert gaat niet meer helpen. Het gaat erom dat je als burger, ondernemer, ambtenaar, of bestuurder je eigen belang formuleert, initiatief neemt en anderen zover krijgt jou te steunen. Dat is een manier van werken die door alle betrokkenen geoefend moet worden. Niemand kan het in zijn eentje. Je hebt elkaar nodig om ‘het stofgoud van het gebied’ te ontginnen.

Lees het volledige verslag over de afgestudeerden van de 4e Waterpoort Academy.

De data voor de vijfde Academy liggen ook al vast voor 14 oktober, 4 november, 18 november en 2 december 2015. Aanmelden kan via info@waterpoortwerkt.nl.