Waterpoort

Waterpoort zorgt ervoor dat we samen kansen benutten die we alleen niet kunnen realiseren.

Centraal staat het ontwikkelingsperspectief van een regio die het gezicht weer naar het water heeft gericht. Oude relaties tussen stad, water en ommeland zijn weer hersteld en nieuwe relaties zijn ontstaan. De overgangen van land en water bieden veel kansen voor wonen, recreatie en natuur. De ontwikkeling van de regio wordt gevoed en gestuurd vanaf en met het water. Een gezond regionaal en verbonden watersysteem is de katalysator voor economische, ecologische en sociaal-maatschappelijke ontwikkeling.

 

 

Meer over het gebied »

Waterpoort brengt ondernemers, overheden en burgers samen.

De netwerk- en samenwerkingsorganisatie van Waterpoort wordt de komende jaren uitgebouwd met een uitvoeringsprogramma met concreet uitgewerkte project ideeën met een initiatiefnemer/eigenaar, een businesscase met begroting en de benodigde middelen. De uitvoeringsorganisatie zorgt voor een integrale aanpak waarbij de partijen in de regio elkaar versterken in de product- en marktontwikkeling.

 

Meer over de organisatie »

Waterpoort verbindt.

De netwerk- en samenwerkingsorganisatie van Waterpoort wordt hiervoor gecontinueerd en gedurende de komende jaren uitgebouwd met een uitvoeringsprogramma met concreet uitgewerkte projectideeen met een initiatiefnemer/eigenaar, een businesscase met begroting en de benodigde middelen. De uitvoeringsorganisatie zorgt voor een integrale aanpak waarbij de partijen in de regio elkaar versterken in de product- en marktontwikkeling.

 

Meer over de Waterpoort Academy »

Verhalen

De samenwerkingsovereenkomst ‘Gebiedsgericht werken in Waterpoort’ verwoordt dat de partners samen aan de slag gaan met de ontwikkeling van het gebied. Centraal staat het ontwikkelingsperspectief van een regio die het gezicht weer naar het water heeft gericht. Oude relaties tussen stad, water en ommeland zijn weer hersteld en nieuwe relaties zijn ontstaan. De overgangen van land en water bieden veel kansen voor wonen, recreatie en natuur. De ontwikkeling van de regio wordt gevoed en gestuurd vanaf en met het water. Een gezond regionaal en verbonden watersysteem is de katalysator voor economische, ecologische en sociaal-maatschappelijke ontwikkeling.

 

Universele waarden daarbij zijn:

  • land, water en bewoners weer met elkaar verbinden;
  • zichtbare en meer robuuste en productieve relaties tussen bedrijven, burgers en overheid;
  • regionale troeven en economische pijlers beter aan elkaar koppelen;
  • het gebied aantrekkelijker, toegankelijker, zichtbaarder en beter beleefbaar maken en relaties zoeken met de Zuidwestelijke Delta, de Brabantse Wal en de Zuiderwaterlinie.

 

Van medio 2016 tot en met 2019 wordt gewerkt aan het concreet uitvoering geven aan projecten die bijdragen aan een grotere regionale vitaliteit.

De drie leidende thema’s zijn Water, Deltanatuur/Landschap en Erfgoed, waarbij verbinding met landbouw, energie en leefbaarheid gezien de karakteristieken van het gebied voor de hand liggen.

 

Bekijk alle verhalen »

Netwerk van Waterpoort

Aenean eu leo quam. Pellentesque ornare sem lacinia quam venenatis vestibulum. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Aenean lacinia bibendum nulla sed consectetur.

Bekijk het netwerk

Persoonlijk & betrokken

Transparant

Afspraken nakomen

Ruime kennis