WATERPOORT-WEEKEND 2019

Achter de schermen wordt door diverse Gastheren keihard gewerkt om weer tot een mooi programma te komen. Geweldig om de energie te voelen die hier in wordt gestopt!! Hierbij een korte update over de 5 hotspots.

 

Donderdag 13 juni (namiddag): officiële opening Waterpoortweekend.

De locatie die hiervoor is gekozen, is Fort Sabina. Het belooft een bijzondere opening te worden. Houd de datum vrij in je agenda, meer info volgt.   

 

Vrijdag 14 juni (16 – 21u): gemeente Tholen – Markt Sint Maartensdijk. 

“Tholen Ontmoet Waterpoort!” In samenwerking met Stichting Tholen Ontmoet en de middenstand van Tholen wordt het knusse marktplein omgetoverd tot een bruisend geheel van ontmoeting en Waterpoortbeleving. Naast lokale ‘Smerdiekse’ ondernemers en verenigingen zijn hier diverse Gastheren en natuurorganisaties bij betrokken, oa. met excursies en activiteiten op de Markt. Trekkers: Hans Vissers (Haestinge) & André (Cafe An de Sloove) i.o.m. Jack Westdorp.  

 

Zaterdag 15 juni: gemeente Bergen op Zoom – Stadsboerderij De Kleine Kievit

“Back 2 Nature” is hetgeen wat met vele partijen samen wordt neergezet bij de Stadsboerderij aan de rand van Bergen op Zoom. Een mix van natuurbeleving, streekproducten, muziek en gezelligheid en als klap op de vuurpijl een bijzonder diner in de wei. Ook hier zijn meerdere Gastheren m/v bij betrokken, en daarnaast terreinbeheerders en andere organisaties uit BoZ. Trekkers: Sandra Roefs (De Kleine Kievit) en Miranda Hoekstra (Huisbrasserie ’t Sas).   

 

Zaterdag 15 juni: gemeente Halderberge – Gastelsfeer/Oud Gastel 

Tussen Gastelsfeer en Oud-Gastel wordt de historische paardentram weer levend. Op beide eindpunten zijn allerlei activiteiten te doen, waaronder bezichtiging van het Mastboomhuis en de Laurentiuskerk, diverse streekproducten en natuurbeleving. Ook hier zijn diverse Gastheren bij betrokken! Trekkers: Marly Mulders (Marly Mulders vormgeving), José Besters (gemeente), Bea Hoeks, Wim Hofstede (Klooster Bovendonk).   

 

Zondag 16 juni: gemeente Steenbergen – Jachthaven Steenbergen

De jachthaven in hartje Steenbergen wordt het middelpunt van allerlei activiteiten, zoals een wandeling met gids naar de stadsarcheologie, een vaartocht met gids met de Merijntje Gijzen naar Fort Henricus, sloepverhuur, meevaardag van de Hiswa/Varen in Brabant en kraampjes/horeca op de middenpier. Er is een groep van ca. 10 betrokken partijen, waaronder diverse Gastheren. Trekkers: John Nijssen (gemeente), Dirk-Jan van Weezel (havenmeester)/Stephan Ardon voor de logistiek/horeca ter plekke.   

 

Zondag 16 juni: gemeente Moerdijk – Fort Sabina

Vanuit hotspot Fort Sabina worden diverse mogelijkheden aangeboden om de Stelling van Willemstad te beleven. Vervoer oa. per boot en huifkar naar Willemstad en de Forten de Hel, Buitensluis en Bovensluis. Ook de Watersnoodwoning, Nationaal Vlasserij-Suikermuseum en de Zuylenhoeve doen mee. Trekker: Joost van Rijckevorssel (Fort Sabina). 

 

Bovenstaande hotspots bieden alle 5 nog ruimte voor deelname van meer Gastheren/vrouwen om invulling te geven aan een mooie Waterpoortbeleving!! Wil je alsnog meedoen bij een van bovengenoemde hotspots, laat het dan weten via info@waterpoortwerkt.nl