WATERPOORT-WEBSITE

Niet alleen over de zichtbaarheid van de prachtige plekken in het landschap van Waterpoort wordt goed nagedacht. Hetzelfde geldt voor de digitale, online zichtbaarheid van Waterpoort! In opdracht van Waterpoort kijkt Eric Verheijen van Lyfter niet alleen naar duurzaamheid (toekomstbestendigheid van de techniek), maar ook naar relevantie. Waterpoort heeft namelijk verschillende doelgroepen. Aan de ene kant zien we die doelgroep uiteraard terug in het netwerk, die nu al zichtbaar is op waterpoortwerkt.nl. Een andere belangrijke doelgroep staat bijvoorbeeld centraal tijdens het Waterpoort Weekend: mensen die willen genieten van het schitterende gebied. Uiteraard kan dat het hele jaar rond. Vandaar dat er op de achtergrond hard gewerkt wordt aan een website waar een overzicht op komt van alle activiteiten en locaties binnen Waterpoort.

Deze aanpak heeft geresulteerd in één slimme ‘website-motor’ waar verschillende, specifieke (en dus relevante) weergaven neergezet kunnen worden. Zo krijgt de toeristische bezoeker een relevante website voorgeschoteld, net als de mensen uit het netwerk met initiatieven binnen het gebied. Dankzij deze aanpak kunnen we gericht informatie en promoties delen op het internet, waardoor iedereen altijd de juiste informatie te zien krijgt.

Over de toekomst wordt ook nagedacht: de Waterpoort ‘website-motor’ is namelijk ontwikkeld op de laatste techniek, waardoor het op korte termijn lanceren van een Waterpoort App tot de mogelijkheden gaat behoren.