Waterpoort Veerpont officieel ‘gedoopt’

Vandaag was een bijzondere dag voor Waterpoort. Vandaag, 8 mei 2015, is Waterpoort een veerpont rijker. En daar zijn we trots op. Bij Brasserie Overstag in Dinteloord heeft wethouder Petra Lepolder samen met onze ambassadeur Admiraal Pier de Poartere en initiatiefnemer Reinier van der Zee ‘De Waterpoort’ officieel gedoopt.

De Waterpoort is geen heen-en-weer-pont tussen 2 plaatsen maar een rondvaart langs maar liefst 4 mooie plekken: Dintelsas/Dintelmond, Ooltgensplaat, Galathese haven en Benedensas. En dat tweemaal per dag. Een echte aanwinst voor het gebied. Het brengt West-Brabant en Goeree-Overflakkee letterlijk dichter bij elkaar. Volgende week vrijdag (15 mei) zal wethouder Arend-Jan van der Vlugt de Waterpoort feestelijk onthalen in Ooltgensplaat. Deze pontverbinding is een toegevoegde waarde aan beide kanten van het Volkerak.

Vanaf 14 mei 2015 gaan de trossen echt los en kunnen passagiers (met hun fietsen) genieten van de oversteek en weer terug. De adresgegevens en vertrektijden staan op www.waterpoort-rondvaarten.nl.

Kijk voor meer foto’s van de feestelijke doop op www.facebook.com/waterpoortwerkt.