‘Waterpoort ondernemers in beeld’ Monique Herbonnet

Monique Herbonnet:
“Bij ons ben je geen klant maar kom je op visite!”

Enthousiast. Levendig. Apetrots op haar bedrijf, dat ze samen met moeder Gonny runt. Monique Herbonnet is een ongelooflijk vriendelijke en spraakzame onderneemster uit Oudemolen. Als je de schuur van de eeuwenoude boerderij binnenstapt, zie je een overweldigende verzameling brocante en curiosa met vooral veel servies. In alle kleuren en patronen. ‘We zijn Engels georiënteerd. We halen veel van onze spullen zelf op in Engeland’

Wat voor een bedrijf hebben jullie?
In het verleden ben ik directeur geweest van de VVV Ouddorp. Dat heb ik met veel plezier gedaan, en heb daar ook veel geleerd wat me nog steeds van pas komt. Maar wij hadden altijd de droom van een eigen ‘tea-room’. Samen met mijn moeder ben ik in 2006 gestart met De Prullenkast. Een inmiddels enorme verzameling van serviezen, meubeltjes, keukengerei, prullaria, poppen, speelgoed, en nog veel meer wordt gepresenteerd in onze historische boerenschuur uit de 16e eeuw in de Ruigenhilpolder.
En alles wat er staat is te koop, ook de kasten en tafeltjes waarop al die spullen staan.
In deze bijzondere sfeer kun je bij ons genieten van onze zelfgemaakte zoete en hartige hapjes in de vorm van een high tea: En met mooi weer ga je lekker buiten zitten. Of je koopt een zelfgemaakte taart, die mensen vanuit de verre omtrek bij ons bestellen.

We organiseren ook een jaarlijkse fair: de Ruigenhilfair. Dit begon met 10 kramen en 500 bezoekers, maar dat is inmiddels uitgegroeid tot een grote happening met meer dan 3.500 bezoekers en 60 kramen. Daar zijn we erg trots op!
Op onze bijzondere plek, gelegen langs de waterloop Het Breede Gat, kregen we ook nog de kans om een heel andere activiteit op te zetten: kanoën. Je kunt bij ons een kano huren om naar de Tonnekreek te varen. Een heerlijke vaartocht van 4 kilometer en terug. Met als begin- en eindpunt ons gezellige terras.

Ik ben trots en dankbaar dat ons bedrijf nu al 14 jaar bestaat en dat ik dit samen met mijn moeder mag doen. En dat mensen uit de verre omtrek ons weten te vinden.

Welke problemen brengt de Corona-crisis jullie en hoe bereiden jullie je voor op de toekomst?
In eerste instantie was de schrik groot. Groepen zegden af en ook de Ruigenhilfair kon dit jaar niet doorgaan.
We zijn toen begonnen met een afhaal- en wegbrengservice van onze high-tea’s. Dat bleek een schot in de roos. Zozeer dat we daar nog wel even mee door blijven gaan.
Grappig is ook dat de oude kisten, waarin we de high-tea afleveren, vaak niet meer terugkomen. Mensen vinden ze blijkbaar zo mooi dat ze de € 7,50 statiegeld er graag voor over hebben. Dat zagen we niet aankomen.
Vanaf 4 juni zijn we weer open. En we gaan er weer wat van maken!

Wat is jullie verbinding met Waterpoort?
Voor het ontwikkelen van onze kanotocht hebben we meegedaan met de Academy. En we zijn Gastvrouw van Waterpoort.
We merken dat het netwerk van Waterpoort partijen met elkaar verbindt. We konden de benodigde partijen gemakkelijker vinden toen we bezig waren met de ontwikkeling van de kanotocht, en later met een fietstocht. Zo hebben we met partijen zoals de Zuylenhoeve, Staatsbosbeheer en Ans Wijtvliet (B&B) soms niet-verwachte samenwerkingen tot stand gebracht.
En ja, het is natuurlijk ook mooi meegenomen dat we door de verbinding van die partijen en de activiteiten vanuit Waterpoort ook veel gratis publiciteit krijgen.

Wat wil je nog meegeven aan andere ondernemers binnen Waterpoort?
Ga niet op je lauweren rusten als het even tegen zit, maar zoek nieuwe wegen.
En: het vertrouwen dat je omgaat door altijd respectvol met mensen om te gaan, krijg je in moeilijke tijden terug.

Bereikbaarheid/adresgegevens:
Meer informatie vind je op onze site www.deprullenkast.nl
Ons bezoekadres is Zuidlangeweg 3 in Oudemolen