‘Waterpoort ondernemers in beeld’ Jeroen Akkermans

Jeroen Akkermans  “Mensen kunnen bij ons ontspannen en ontsnappen aan het leven van alledag.
Wij zijn dus altijd met blije mensen bezig”

 De eerste indruk van Jeroen: zakelijk, professioneel en gastvrij. Maar al snel zie je ook de trots op de inzet en betrokkenheid van zijn teamleden. Én de grote trots op zijn ouders, die dit bedrijf hebben opgezet en op de familie die het nu samen runt. Het is duidelijk: met zijn allen vinden ze het oprecht belangrijk om de gasten een fijne tijd te bezorgen.
De veelheid aan activiteiten laat zien dat ze altijd bezig zijn me nieuwe ideeën en deze ook weten om te zetten in nieuwe evenementen en activiteiten. Jeroen: ‘We zijn blij dat ons bedrijf weer volop draait. Het is leuk om weer met elkaar bezig te zijn en contact te maken met onze gasten’

Wat voor een bedrijf hebben jullie?
Ons bedrijf in de Heense polder is een veelzijdig bedrijf, vooral gericht op het organiseren van groepsuitjes.
Het is ontstaan uit een akkerbouwbedrijf. Onze ouders Jos en Mimi hebben rond 1988 het roer omgegooid en zijn gestart met een natuurkampeerterrein. Jaar na jaar, stap voor stap werd het bedrijf uitgebreid. En rond het jaar 2000 is de landbouwgrond verkocht en volgde het spannende besluit om het bedrijf volledig te richten op recreatie. Onze core-business zijn groepsevenementen en –activiteiten. Denk aan bedrijfsfeesten, vriendengroepen en vrijgezellenfeesten. Dus we richten ons zowel op zakelijke als particuliere klanten.

Intussen hebben we een breed scala aan activiteiten.
Onze kampeervlotten, waarmee we in 1999 zijn gestart, zijn nog steeds een groot succes. Ze zijn vrij basic, maar je kunt er lekker in alle rust genieten van de natuur. Binnen Waterpoort liggen ze in de Steenbergse Vliet en bij Benedensas. Maar ook op andere plekken in Nederland en zelfs in België liggen onze vlotten.
Onze 18-holes golfbaan bestaat inmiddels ook al weer ruim 10 jaar. Het fijne daaraan is dat daarop ook een golfvereniging actief is, wat weer veel leuke contacten met zich meebrengt. Die golfbaan heeft onlangs ook een klein broertje gekregen: Treasure Island adventure golf. Een avontuurlijke mini-golfbaan voor jong en oud. Het is net klaar en ik vind het echt prachtig geworden! We hebben plannen om hiernaast een maïsdoolhof aan te leggen.
Ons restaurant in het voormalige bierhuis voor schippers in het Beneden Sas mag ik ook niet vergeten te noemen. Het was voor ons een droom om op deze prachtige plek, die ook zeer in trek is als locatie voor bruiloften, de horecafunctie weer terug te brengen.
Tja, en dan hebben we nog een enorm aanbod aan groepsactiviteiten. Voor elke groep en voor elke portemonnee is er wel iets.

 

Welke problemen brengt de Corona-crisis jullie en hoe bereiden jullie je voor op de toekomst?
Ook bij ons heeft dit grote gevolgen gehad voor het bedrijf. Maar gelukkig konden onze golfbaan, inclusief de kleinere adventure golfbaan, vanaf 11 mei alweer open. De hulp vanuit de overheid was welkom om de lastige tijd te overbruggen. Maar we hebben ook zelf initiatieven bedacht. Zoals het rondbrengen van een Paasbrunch en van een high tea met moederdag. Maar ook hebben we een online pub quiz georganiseerd.
Dit liep allemaal goed, maar toch hebben we enkele maanden lang tot zo’n 90% omzet-daling gehad.

Gelukkig kan inmiddels ook een groot deel van onze groepsactiviteiten weer plaatsvinden. Waarbij we alleen de activiteiten die we Corona-proof kunnen inrichten laten doorgaan. Veel groepen hadden afgezegd, maar we hebben goede hoop dat ons grote aanbod aan mogelijke activiteiten weer voldoende mensen kan verleiden om met hun bedrijf, familie of vrienden bij ons hun gezamenlijke uitje te komen doen.

Wat is jullie verbinding met Waterpoort?
Vooral bij het opstarten van onze activiteiten bij het Beneden Sas hebben we veel hulp gehad vanuit Waterpoort. Voor de hulp van Martin Eijkelhof, die als een soort oliemannetje allerlei planologische obstakels wist op te ruimen, zijn we nog altijd enorm dankbaar.
Als gastheer van Waterpoort vinden we de verbinding tussen de ondernemers in het gebied erg belangrijk. Je maakt met zijn allen het product van de streek. Zo hanteren wij al heel lang het principe dat we in ons restaurant waar mogelijk gebruik maken van streekproducten.

Wat wil je nog meegeven aan andere ondernemers binnen Waterpoort?
Als ondernemer is het goed om soms even opzij te stappen en met een beetje afstand naar je bedrijf te kijken. En dan te bedenken wat je anders zou kunnen doen. En vanuit allerlei kanten kun je hierbij ook hulp inschakelen, dat heeft ons ook vaak verder geholpen.

Bereikbaarheid/adresgegevens:
Meer informatie vind je op onze site www.akkermans.com

Direct mailen kan ook: info@akkermans.com
Ons bezoekadres is Heense Molenweg 23, 4655 TB in De Heen.