Waterpoort bij de conferentie Zuidwestelijke Delta

De negende editie van de jaarlijkse conferentie van de Stuurgroep Zuidwestelijke Delta vond dit jaar plaats op donderdag 19 juni in theater De Maagd in Bergen op Zoom. Het thema van 2014: ‘Het werken aan de Delta gaat door!’

Nadat Patrick van der Velden, wethouder Bergen op Zoom, als gastheer iedereen had welkom geheten volgde de première van de film ‘De kracht van de Zuidwestelijke Delta’ waarin aandacht is voor de problemen, urgenties en oplossingen in de Zuidwestelijke Delta.

Vervolgens werd er met vertegenwoordigers van maatschappelijke partijen ( waaronder Jan Hoogendoorn als voorzitter van Waterpoort) gesproken over co-creatie in de Zuidwestelijke Delta en kwamen ook betrokken bestuurders uit de Zuidwestelijke Delta aan het woord.

Tijdens de markt was de aanloop naar de Waterpoort marktkraam erg groot. Deelnemers aan de conferentie konden informatie krijgen over de gebiedsontwikkeling Waterpoort in het algemeen en over Fort Sabina en de Zuiderwaterlinie, het project Cruijslandse Kreken en Waterrijk Oesterdam in het bijzonder.

Aan het einde van de conferentie overhandigde gedeputeerde Han Weber, voorzitter van de stuurgroep Zuidwestelijke Delta, het regioadvies Zuidwestelijke Delta aan Bart Parmet, directeur staf Deltacommissaris. Dit is één van de zes regionale adviezen over de voorkeursstrategie van de gebieden binnen het nationale Deltaprogramma.

Lees meer over de Zuidwestelijke Delta en Waterplannen geven Delta economische impuls.