Waterpoort Academy

Editie 11

Ook meedoen? Dat kan!

Geef je op voor een vrijblijvend gesprek

Meer weten?

Bekijk meer info

Op woensdag 6 oktober 2021 ging Editie 11 van de Waterpoort Academy van start in Conferentiecentrum Bovendonk in Hoeven. 10 deelnemers stonden met een gezonde spanning in de benen, te trappelen om hun droom te delen met andere droomgenoten en het begeleidend team.

Het pallet aan dromen was zeer gevarieerd; het zoeken naar een locatie voor een stadscamping met festivalsfeertje rond Tholen, het ontwikkelen van een chaletpark op een fruitteeltbedrijf op St. Philipsland, het realiseren van een circulaire glastuinbouwlocatie als oplossing voor opgaven van anderen in Halderberge, het toegankelijk maken van het buitengebied ten zuiden van Oudenbosch met een brug of een andere weg naar Rome, het zichtbaar maken van restanten van Kasteel Smerdiek (St. Maartensdijk), het beleefbaar maken van de Linie van de Eendracht, het vergroten van de Bergse Diepsluis, het ‘micro financieren’ van groene initiatieven in Goeree-Overflakkee, het aanleggen van een voedselbos bij Sommelsdijk en het maken van een Verwonderroute op Tiengemeten!

Schermafbeelding 2023 01 10 om 11.56.55

Daar waar Dag 1 en Dag 2 nog fysiek konden plaats vinden, moesten we voor Dag 3 en Dag 4 noodgedwongen door beperkingen vanwege Corona, overschakelen op elkaar digitaal ontmoeten. Deze groep liet zich er niet door uit het veld slaan, de energie bleef onverminderd hoog! De onderlinge verbindingen in de groep bleken erg sterk en de deelnemers waren erg actief in het zoeken naar verbindingen ‘buiten’.

Op woensdag 19 januari 2022 sloot Editie 11 van de Waterpoort Academy af, onder toeziend oog van een erg hoog gemiddelde van 3,5 gast per deelnemer! Diverse ambtenaren, ondernemers, vrienden en familie deelden in het enthousiasme rondom de 10 dromen, met de in het oog springende gast burgemeester van Goeree-Overflakkee Ada Grootenboer die in het verleden vanuit een andere hoedanigheid betrokken was bij het ontstaan van Waterpoort.

Gevleugelde uitspraken die we op de slotdag van deze Editie 11 van de deelnemers hoorden waren onder meer; ‘Yes I can!’, ‘Een derde partij geeft energie’, ‘Dit smaakt naar meer en wordt vervolgd!’, ‘Kijk verder dan je eerste plan’, ‘Zaken die veraf lijken te staan, kunnen verrassend versterkend werken op je eigen droom’, ‘Iets vanuit een groter geheel bekijken leidt tot nieuwe ingevingen’ en ‘De aarde is een toverbal’….