Voorstellen Avans-studenten fris en creatief

Het prachtige uitzicht over het Volkerak vanuit het paviljoen Sluishaven op Goeree-Overflakkee vormde op 18 december 2014 een fraai decor voor de eindpresentaties van drie groepen vierdejaars Avans-studenten. Zij onderzochten de afgelopen maanden wat de mogelijkheden zijn van een pontverbinding op het Volkerak en kwamen op 18 december met hun resultaten.

Alle groepen verrasten de aanwezigen (waaronder wethouder Petra Lepolder van de gemeente Steenbergen) met fraai vormgegeven beelden, een frisse benadering en met creatieve voorstellen. Zo kwamen er voorstellen over het verbeteren van de naamsbekendheid van het gebied, een rondvaartboot die – aanvullend op de ‘gewone’ veerpont – een hop on hop off systeem introduceert, en zelfs een electrisch aangedreven treintje dat langs de oevers van het Volkerak rijdt.

De aanwezigen waren het er over eens dat het wenselijk en zinvol is om een vervolg aan deze studies te geven, bijvoorbeeld door een bundeling van de meest aantrekkelijke voorstellen uit de drie studies. Met Avans wordt nagegaan hoe dit in de komende maanden kan worden geregeld.

Lees de adviesrapporten van de ‘adviesbureaus’:

Adviesrapport Back2Business

Adviesrapport ConsultandSee

Adviesrapport Raad&Daad