Herdenking 600 jaar Sint Elizabethsvloed in 2021

In 2021 is het 600 jaar geleden dat de Sint Elisabethsvloed plaatsvond. Een gebeurtenis die het ontstaan van de Biesbosch markeert en een grote, blijvende invloed heeft gehad op de stad Dordrecht en in het hele deltagebied haar sporen heeft nagelaten.
Verschillende partijen in de hele deltaregio hebben het plan opgevat om in 2021 uitgebreid stil te staan bij deze historische gebeurtenis. Dit willen ze doen door in dat jaar een groot aantal gevarieerde activiteiten te organiseren, die de kwaliteiten van ‘onze delta’ laten zien, met het water als ‘blauw bloed’. Het gaat om activiteiten die verder gaan dan een eenmalige gebeurtenis, omdat ze ook bijdragen aan het structureel versterken van de voorzieningen in de regio en de bekendheid van de regio. Inmiddels is een aantal partners met elkaar in gesprek en tot een samenwerking gekomen.
Het is mooi als er een gevarieerd programma komt dat elkaar versterkt en waarmee een sterk en eenduidig het verhaal verteld kan worden. Met (inter)nationale publiekstrekkers in een hoofdprogramma en aantrekkelijk en aansprekend totaalprogramma. Een feestjaar vol evenementen en activiteiten waarmee het ontstaan van de Biesbosch en de invloed op de Nederlandse delta worden herdacht.
Ook in de regio van Waterpoort zijn er veel verhalen te vertellen en meer dan genoeg mogelijkheden om aan te haken. De hoofdthema’s voor het programma zijn waterveiligheid, landschap & natuur, cultuur & vrijetijd, geschiedenis & ontstaan en economie. Klik hier voor de informatie over het jaar:

Heeft u een initiatief en wilt u onderdeel worden van het programma?
De verkenners en kwartiermakers van dit moment verzamelen alle initiatieven. Van globaal idee tot concrete activiteit. Van groot tot klein. Door verbindingen kunnen kleine projectjes soms toch groot en interessant worden of met een andere activiteit worden samengevoegd. Inmiddels zijn er aanmeldingen voor exposities, concerten, een nieuw streekpad en grootschalige publieksevenementen die het themajaar inhoud gaan geven.
Wilt u weten of uw initiatief past in het programma of wilt u juist dat er meegedacht wordt aan een nieuw idee? Neem contact met ons op, zodat wij samen met u uw idee goed kunnen inpassen.

Initiatieven in Brabant of niet aan een provincie verbonden:
Sandra Versteegen telefoon: 076-5221490
info@beleefdebiesbosch.nl

Initiatieven in Zuid-Holland:
Stella van Uffelen, telefoon 06-46101105
info@nldelta.nl