Tweede Waterpoortcafé boordevol ideeën

Het tweede Waterpoortcafé vond plaats op 13 december 2012 in café Z’onder Zeil aan de Steenbergse haven.

Betrokken ondernemers  en belangstellenden uit het gehele gebied werden geïnformeerd en gingen met elkaar in gesprek. Stichting Varen in Brabant gaf een een toelichting op de nieuwe interactieve kaart. Waterpoort kan met uitwerking van de familie van Waterpoorten hierop perfect aansluiten. Ook de nieuwe beheerder van de recent door de gemeente aangekochte haven was vol ideeën en plannen om de aantrekkelijkheid van de haven te vergroten. De nieuwe exploitant voor Benedensas zag grote kansen in de gebiedsontwikkelingen Waterpoort en Brabantse Wal. Goede bereikbaarheid van het gebied is belangrijk. De binnenkort te openen A4 gaat hier aan bij dragen.[divider]

Untitled2 Untitled1 WP cafe WP cafe1

[divider]

In het avonddeel van het Waterpoortcafé zijn de nieuwe recreatie initiatieven rondom Fort Henricus besproken. Een lans werd gebroken om recreatie eilandjes in het Volkerak bij de sluizen van Willemstad en bij de Philipsdam te maken. Er zijn vele plekken die hiervoor geschikt zijn. De eilandjes zorgen voor afwisseling voor de passanten die ook de havenplaatsjes aandoen.

Een tweetal innovatieve ondernemers kwamen met het idee om mogelijkheden te creëren voor een combinatie van wonen en recreëren op het water. Drijvende (recreatie)woningen in combinatie met watersport is aantrekkelijk voor de komende generatie maar ook voor de senioren die graag op het water verblijven. Ook voor de verdere ontwikkeling van de Steenbergse haven hadden zij ideeën.

Kortom een inspirerende bijeenkomst het 2e waterpoortcafé in Steenbergen.