Tweede inspiratieavond Duurzaam Durven Doen

Door slim samen te werken stoten de bedrijven Sabic en Cargill jaarlijks dertig ton minder CO2 uit. ‘Indrukwekkend’, vindt wethouder Ad van der Weegen van Gemeente Bergen op Zoom. Gisteravond tijdens de tweede inspiratieavond van Duurzaam Durven Doen werd dit samenwerkingsproject nader belicht. ‘Het is goed om te laten zien wat er op dit terrein zoal is gerealiseerd’, zegt Van der Wegen.

De samenwerking tussen Cargill en het huidige Sabic dateert al van de jaren ’80. Toen al werd op het Bergse industrieterrein een 600 meter langer pijpleiding aangelegd die Cargill en het toenmalige GE Plastics aan elkaar linkt. Samen ontwikkelden de bedrijven een plan om te besparen op energie.

Tijdens de inspiratieavond Duurzaam Durven Doen werden nog meer duurzaamheidsinitiatieven belicht die de afgelopen jaren zijn gerealiseerd. Alleen Sabic investeerde sinds 2010 al 5 miljoen euro in vermindering van energieverbruik. Van der Wegen: ‘Kleinschaliger is het gebruik van led-verlichting in de openbare ruimte maar bijvoorbeeld ook de invoering van het gescheiden inzamelen van huisafval’.

Bron: BN de Stem, d.d. 28 januari 2014 door Marc Molenaars.