Terugkomdag

Wij kijken terug op een geweldige Terugkomdag op 11 oktober jl.. De locatie was interessant, het weer was prachtig, de ontmoeting was nuttig en de excursie leerzaam.

Zo’n 35 ambassadeurs van Waterpoort hebben na een warm welkom van Jack Westdorp, Bas Quist en wethouder Frank Hommel in de ochtend in 4 groepen stilgestaan bij 2 vragen:

  1. Wat zouden we meer dan nu kunnen/moeten doen om mensen in de regio te helpen hun droom te realiseren?
  2. Wat is er voor nodig om een bijdrage te leveren aan, aanspreekbaar te zijn voor en blijvend verbonden te zijn aan Waterpoort?                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Na een korte toelichting over Huys van Roosevelt en het thema Roosevelt hebben Bas Quist en Rien Tholenaar ons rondgeleid in Oud-Vossemeer langs een aantal plekken waar de wortels van de Roosevelts nog voelbaar en tastbaar zijn. Na een uitgebreide lunch in Huys van Roosevelt heeft Kees Slager, auteur van o.a. ‘De Ramp’ en ‘De geschiedenis van Tholen’, ons meegenomen in de gezamenlijke ‘watergeschiedenis’ van Tholen en West-Brabant. Via info@waterpoort.nl kun je deze schriftelijke lezing aanvragen zodat je deze woordelijk terug kan lezen. Na de lezing zijn we onder leiding van Jack en Bas vanuit Oud-Vossemeer richting Brabant gelopen. Over de dijk zijn we naar de brug over het Schelde-Rijnkanaal gewandeld alwaar Jan Knuit van de Heemkundekring Nieuw-Vossemeer ons stond op te wachten.Met de fiets hebben we vervolgens een aantal interessante plekken gezien en weetjes gehoord over de polders binnen de Ambachtsheerlijkheid. De dag werd afgesloten met een gezamenlijke borrel op het zonovergoten terras van Huys van Roosevelt. Wij danken Jack en Bas nogmaals voor de organisatie.