Waterpoort special

Hebben jullie de nieuwe Waterpoort special al gezien? We hebben onlang een uitvraag gedaan naar alle mensen die in de special vermeld staan. Daarin (...)

Lees meer »

DE KEENESLUIS, EEN GESCHIEDENIS MET TOEKOMST

Door: Philip van Dueren den Hollander (november 2017)   INLEIDING Met de afsluiting van de zuidelijke Keenemonding in 1768, werd het nieuw (...)

Lees meer »

Benedensas als toeristische poort

Ondernemer Akkermans wil een voormalige beheerderswoning aan de monding van de Steenbergse Vliet veranderen in kleinschalige horeca (met tuinterras) (...)

Lees meer »

Veiling St. Annaland

Hoe zorg je ervoor dat de toeristische waarde van de gemeente Tholen toeneemt en dat er meer bezoekers naar deze gemeente en omgeving komen? De (...)

Lees meer »

Fort Sabina

Wie voor het eerst op Fort Sabina komt, wordt direct getroffen door de zeldzame kwaliteit van deze ongerepte plek. Dit bijzondere beeld wordt in hoge (...)

Lees meer »

Galathese haven: van puinbak tot speeltuin

Interview Hans Bal, eigenaar Paviljoen Sluishaven Vanaf Oude-Tonge over dijken, kronkelweggetjes en driesprongen komen wij terecht op de Mariadijk. (...)

Lees meer »

Jachthaven De Schapenput

Interview met Kees en Ria de Neve van Jachthaven De Schapenput in De Heen “Na het eten gaan we ’s avonds regelmatig nog even kijken in de (...)

Lees meer »

De Keenesluis komt weer tot leven

De Keenesluis ligt precies op de grens van Standdaarbuiten en Fijnaart, in de gemeente Moerdijk. De Keenesluis werd 248 jaar geleden gebouwd in de (...)

Lees meer »

Herstel dorpsgezicht Zevenbergen en zoet water voor de regio

De Roode Vaart komt weer terug in het centrum van Zevenbergen (gemeente Moerdijk). De Roode Vaart, een kanaal in Noord-Brabant, is een gezamenlijk (...)

Lees meer »

Waterpoort verbindt West-Brabant en Goeree-Overflakkee

Gebiedsgericht werken in de praktijk Vier jaar nadat de Sunbear uit de vaart werd genomen, komt er op het Volkerak weer een veerboot. Fietsers, (...)

Lees meer »

Samen werken in Cruijslandse Kreken en Smalle Beek

Een unieke kans in Waterpoort! Agrarische ondernemers uit Kruisland gaven samen met enkele organisaties op 1 april het startsein voor het project (...)

Lees meer »