Programma Slotmanifestatie Waterpoort Armada

In het weekend van 11, 12 en 13 september vindt de slotmanifestatie van de Waterpoort Armada plaats. In mei 2015 zijn we gestart met diverse activiteiten in de gemeenten van Waterpoort. Veel van deze activiteiten komen tijdens de slotmanifestatie samen. Er is van alles georganiseerd. Een bezoekje meer dan waard.

PROGRAMMA

11 september 2015
Netwerkbijeenkomst
De slotmanifestatie opent op 11 september met een netwerkbijeenkomst in Willemstad. Tijdens deze bijeenkomst zie je de opbrengst van de Armada, hoor je inspirerende verhalen van andere samenwerkingsverbanden en informeren we je over de koersverlegging. Bekijk de uitnodiging.
Locatie: De Ameland, Benedenkade te Willemstad. Tijd: 9.30 – 18.30 uur.

Waterpoort Hymne
Op De Ameland is ook voor het eerst het Waterpoortlied ‘Open Zee’, door Noah Seelman en band, te horen. Een lied over angst en vreugde rond en op het water. Zij spelen ook tijdens de rondvaarten op de Ameland op zaterdag en zondag. Beluister het Waterpoortlied ‘Open Zee’.

12 en 13 september 2015
Op zaterdag en zondag zijn er tussen 11.00 – 17.00 uur verschillende activiteiten in het waterpoortgebied.

Kunst- en Cultuurroute Moerdijk
12 en 13 september vindt de Kunst- en Cultuurroute op 35 locaties in de gemeente Moerdijk plaat. Meer dan 80 kunstenaars/amateurs vertonen daar hun werk en kun je ondertussen genieten van muziek, hapjes en drankjes. Meer info: www.cultuurmoerdijk.nl.

Stadswandeling met Verhalenverteller
Vanaf 14.00 uur neemt Kees van Wanrooij, van verteltheater ‘Roje Wolf’, de bezoeker al vertellend mee naar verschillende locaties in Willemstad.

Rondvaart De Ameland/Verhalenverteller
Om 10.00, 12.00, 14.00 en 16.00 uur vinden er ook, in een gezamenlijk arrangement, rondvaarten vanuit Willemstad plaats op De Ameland. Dit gebeurt in combinatie met de verhalenverteller, Pier de Poartere – zelfbenoemd ambassadeur van Waterpoort – en de band van Noah Seelmann. Prijzen en arrangementen: www.waterpoort-armada.nl. Download de coupon voor korting.

Tentoonstelling fotostrip
Basisschoolkinderen van groep 6, 7 en 8 uit vijf Waterpoortgemeentes hebben tijdens het educatieproject van Waterpoort Armada fotostrips gemaakt met de Zuiderwaterlinie als thema. De beste fotostrip van elke school wordt geëxposeerd in de Katholieke kerk van Willemstad en alle andere fotostrips op De Ameland. Via de Facebookpagina van Waterpoort Armada kun je vanaf 4 september op je favoriete strip stemmen.

Spraakwaterfilm
Ook wordt er een 360° film getoond waarin lokale bewoners en ondernemers uit het Waterpoortgebied persoonlijke verhalen vertellen over het water. De film is een beleving waarbij de bezoeker 10 minuten lang wordt meegenomen in het gebied. De bezoeker kan letterlijk in de film stappen, waardoor deze zich middenin de diverse landschappen bevindt. Locatie: Katholieke kerk Willemstad.

Monumentendag Ooltgensplaat
12 september vindt de Monumentendag van Ooltgensplaat plaats. Deze dag speelt zich voornamelijk af rondom de haven en heeft een verbinding met Fort Prins Frederik. Deze dag duurt van 13.00 – 16.30 uur en het thema is ‘Kunst en Ambacht’. Op de kaai worden een aantal ambachten uitgebeeld.

Om 13.00 uur is Pier de Poartere hier aanwezig en om 15.00 uur bezoekt hij de kunstexpositie ‘De verhalen van het water’ bij de Galathese Havendag. Van 17.00 – 22.00 uur is het mogelijk te genieten van een 7-gangenmenu op de Mestkaai: de koks van Kaai Culinair maken heerlijke gerechten en serveren deze op het gezellige plein.

Galathese Havendag
12 september is het ook de Galathese Havendag bij Paviljoen Sluishaven, waar Pier ook aanwezig is. Er zijn verder verschillende watersportactiviteiten zoals suppen, ribvaren en kinderactiviteiten op en rond het water. Ook is er een helikoptervlucht mogelijk vanaf Paviljoen Sluishaven. Voor de inwendige mens wordt gezorgd met een barbecue en verse vis van een palingroker.

Schanty en Seasong Festival Vesting Willemstand
13 september vindt tussen 12.00 en 18.15 uur het Schanty- en Seasong Festival plaats op vier podia. Je kunt genieten van maar liefst 12 verschillende koren. Daarnaast is er een snuffelmarkt op de Westelijke zijde van de Voorstraat. Wethouder Thomas Zwiers opent samen met Pier de Poartere om 12.00 uur het festival.