Hans Leermakers nieuwe gebiedsmanager Waterpoort

Een hele leuke uitdaging; Gebiedsmanager Waterpoort. Vanaf 1 november ga ik aan de slag voor Waterpoort en volg ik Ronald Kramps op die naar ruim 8 jaar met grote inzet en betrokkenheid gaat stoppen.

 

Als geboren en getogen Brabander, met een uitstap van 15 jaar naar Zuid-Holland, ben ik samen met mijn gezin in 2002 weer teruggekeerd naar Brabant. Ik woon in midden Brabant en wat dat betreft wat minder bekend met het Waterpoort gebied, maar zeker niet minder geïnteresseerd. De integrale aanpak waarbij bewoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties, overheden etc. uitgedaagd worden om het gebied verder te ontwikkelen en op de kaart te zetten, gebruik maken van de energie waar deze zit, nog meer energie creëren door samenwerking te bevorderen en stappen maken naar concrete en zichtbare resultaten, dat spreekt mij aan. En in Waterpoort gebeurt het!

 

Diverse ervaringen die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan zie ik samen komen in de functie van gebiedsmanager Waterpoort. Al vele jaren ben ik actief in het landelijk gebied waar ik gewerkt heb aan diverse integrale projecten waarbij samenwerking met en tussen overheden, maatschappelijke organisaties en bewoners voorop staat.

 

In Waterpoort zijn in de afgelopen jaren al vele mooie samenwerkingen ontstaan en concrete projecten gerealiseerd. De in de nieuwe Samenwerkingsovereenkomst voorgestelde aanvullende thema’s zoals klimaatadaptatie en energietransitie zijn actueel en vormen daarmee een mooie extra dimensie aan de opgave. Ik haal veel voldoening uit het denken in mogelijkheden en oplossingen. Door het leggen van verbindingen tussen initiatieven, mensen, projecten en verschillende beleidsvelden is er vaak ook veel mogelijk. Ik zie daar voor mijzelf samen met de vele partijen in Waterpoort een mooie uitdaging in.

 

Ik heb er zin in!

 

Met vriendelijke groet,

Hans Leermakers