Op stap in Waterpoort

De zomer van 2015 is al weer in volle gang. Sommige zijn al op vakantie of hebben de vakantie nog te goed. Breng ook eens een bezoekje aan het mooie Waterpoort.

Fietsen
Waterpoort kent ongelofelijk veel mooie plekjes. Speciaal voor Waterpoort zijn er 4 bijzondere fietsroutes ontwikkeld. Fiets de routes allemaal en beleef de nabijheid van het water en de bijzondere plekjes die het gebied uniek maken. Tijdens de grensoverschrijdende fietstochten door de drie provincies kun je uitwaaien langs het water, een historische stad bezoeken of genieten van de natuur. Een aantal van onze gastheren hebben samen ook een fietsroute ontwikkeld. De WC-route. Naast mooie plekjes staan hierop de gastheren aangegeven waar je van harte welkom bent voor de soms zo broodnodige sanitaire stop. Een kopje koffie mag natuurlijk ook.

Gastheren
Waterpoort kent ondertussen al weer 31 gastheren. Bij hen ben je van harte welkom voor een kopje koffie, lunch, high tea, diner of overnachting. Zij kunnen je daarnaast van alles vertellen over cultuurhistorie, streekproducten, het landschap en de mogelijkheden van natuurrecreatie in Waterpoort.

Veerpont
Trots zijn we omdat er vanaf mei van dit jaar weer een veerpont door Waterpoort vaart. De Waterpoort is geen heen-en-weer pont tussen 2 plaatsen maar een rondvaart langs maar liefst 4 mooie plekken: Dintelsas/Dintelmond, Ooltgenspaat, Galathese haven en Benedensas. De veerpont vaart deze route 2x per dag in juli en augustus van woensdag t/m zondag en in september op zaterdag en zondag. Bekijk de opstappunten en vertrektijden via www.waterpoort-rondvaarten.nl.

Streekproductenveiling
In St. Annaland kun je elke woensdag om 11.00 uur en om 14.00 uur plaatsnemen in de veilingbankjes van de Thoolse Streekproductenveiling. Je kunt zelf de veilingklok bedienen om een goede prijs af te slaan voor het gewenste streekproduct. Dit is echt heel erg leuk om te doen, een bezoekje meer dan waard. Meer info: www.thoolsestreekproductenveiling.nl.

Forten
Waterpoort kent ook een aantal prachtige forten. Zoals Fort Sabina, Fort de Hel, Fort Prins Frederik, Fort Buitensluis en Fort Bovensluis. Deze forten organiseren diverse activiteiten en rondleidingen. Zo kun je bij Fort Buitensluis aan de hand van een plattegrondje een wandelroute over het fort lopen en heeft Fort Sabina regelmatig theatervoorstellingen. Bij de forten bent u ook van harte welkom voor een kopje koffie. Check de sites voor de openingstijden en activiteiten.

Havens
Waterpoort ontdekken via het Volkerak Zoommeer en de Brabantse rivieren kan natuurlijk ook. Bezoek de pittoreske haventjes die Waterpoort rijk is. De 11 havens in het gebied sloegen de handen ineen en ontwikkelden een ‘Stempelkaart havens Waterpoort‘ waarmee je kunt sparen voor een gratis overnachting.