16-06-2017 - Actueel

Feestelijke opening Waterpoort Weekend

Donderdag 15 juni is het Waterpoort Weekend officieel van start gegaan. Gedeputeerde Johan van den Hout doopte samen met wethouder Petra Lepolder (...)

Lees meer »

31-05-2017 - Uitgelicht

Het jaar van de biet

De suikerbiet is letterlijk en figuurlijk geworteld in het Waterpoortgebied. De suikerbiet heeft een belangrijke impact op het landschap, landgebruik (...)

Lees meer »

30-05-2017 - Actueel

Waterbus opnieuw en vaker in Willemstad

De proef van de afgelopen zomer met de catamaranpendeldienst tussen Dordrecht, Willemstad en Tiengemeten was een groot succes. Wethouder Thomas (...)

Lees meer »

22-05-2017 - Actueel

Waterpoort Weekend: 16/18 juni

Wat zijn we trots! Samen met de gastheren & -vrouwen en IVN organiseren we voor de eerste keer het Waterpoort Weekend en we hebben zoveel (...)

Lees meer »

20-04-2017 - Actueel

Het Jaar van de Biet

Waarom de biet? De suikerbiet is letterlijk en figuurlijk geworteld in het Waterpoortgebied. De suikerbiet heeft een belangrijke impact op het (...)

Lees meer »

- Actueel

Activiteiten Het Jaar van de Biet

Mei 2017 19  t/m 21 mei: Proefmei in Nieuw Vossemeer Bekendmaking nieuwe fietsroutes Juni 2017 16 – 17  – 18 juni: Waterpoort Weekend, (...)

Lees meer »

- Actueel

Waterpoortgebied onderdeel van Pilot ‘Landschap als Vestigingsvoorwaarde’

Waterpoort is er trots op één van de pilotgebieden van de studie ‘Blind Spot: het Landschap als Vestigingsvoorwaarde’ te mogen zijn. (...)

Lees meer »

- Actueel

Bezoek Brabantse Raad voor de Leefomgeving geslaagd

De Provinciale Raad voor de Leefomgeving adviseert de provincie Noord-Brabant zowel gevraagd als op eigen initiatief over strategische (...)

Lees meer »

- Actueel

NHTV aan de slag met de Stelling van Willemstad

De Zuiderwaterlinie (inter)nationaal op de kaart zetten als één samenhangend cultuur-historisch ensemble en als bestemming voor recreatie en (...)

Lees meer »

- Actueel

Visitbrabant aan de slag met de Riviercruisemarkt

Waterpoort wil in plaats van een doorvoergebied veel meer een verblijfsgebied worden. Daarom heeft Waterpoort aan VisitBrabant de opdracht gegeven de (...)

Lees meer »

03-04-2017 - Columns

Column: De 7e Waterpoort Academy afgerond!

Door: Silvia Bal. Sinds 1 januari 2017 voorzitter van de initiatiefgroep van Waterpoort. Elf deelnemers hebben vanaf 1 februari 2017 de Waterpoort (...)

Lees meer »

01-04-2017 - Actueel

Verslag: De 7e Waterpoort Academy

Wat een leuke, enthousiaste en creatieve groep met deelnemers hadden we deze Academy weer. En wat een mooie, concrete dromen. Wie waren deze keer de (...)

Lees meer »