28-06-2018 - Uitgelicht

Sportvisserij en Waterpoort

Vele tienduizenden sportvissers gooien jaarlijks een hengeltje uit in de wateren binnen het gebied van Waterpoort. Zowel bewoners als (...)

Lees meer »

27-06-2018 - Actueel

Nieuwe versie Plakboek Fort Henricus (3.1) online

Dacht je dat na de ideeënavond van 12 maart zo’n beetje letterlijk en figuurlijk alle kanten van Fort Henricus belicht waren? Nou, niet (...)

Lees meer »

- Actueel

Biobased benkskes

Beste Waterpoorters, In 2015 nam Marijn van Son, horeca ondernemer op het eiland Tholen, www.hotelkom.nl, deel aan de Waterpoort Academy. Hij zag (...)

Lees meer »

- Actueel

Kasteel komt boven water

De grachten van het Kasteel van Wouw dienden ooit om de vijand buiten te houden. De provincie geeft nu subsidie om die eeuwenoude waterpartijen te (...)

Lees meer »

- Actueel

Historische Keenesluis gerestaureerd

Waterschap Brabantse Delta, provincie Noord-Brabant en Rijkswaterstaat hebben geld beschikbaar gesteld om de historische Keenesluis te restaureren. (...)

Lees meer »

18-06-2018 - Actueel

Waterpoort Weekend 2018

    Het weer was minder mooi dan we gehoopt hadden. Vooral zondag vielen de bezoekersaantallen op sommige locaties een beetje tegen.   En toch (...)

Lees meer »

25-05-2018 - Actueel

Deze zomer op expeditie naar het Haringvliet met de Waterbus

  Voor meer info zie dan onderstaande brochure 180517 Brochure Haringvliet Expeditie (...)

Lees meer »

19-04-2018 - Actueel

FORT HENRICUS ZOEKT VERHALEN

Een spiegel boven het havenkanaal? Een kabelbaan tussen Steenbergen en Fort Henricus? Talrijke ideeën kwamen naar boven tijdens en na de (...)

Lees meer »

- Actueel

Waterpoort voor de toerist

Afgelopen jaar heeft Visit Brabant in opdracht van Waterpoort de eerste stappen naar bekendheid van de Waterpoort-regio binnen de riviercruisemarkt (...)

Lees meer »

- Actueel

Cruijslandse kreken

Op 22 februari bevestigden het waterschap Brabantse Delta, de gemeente Steenbergen, de samenwerkende agrariërs en de provincie Noord-Brabant een (...)

Lees meer »

- Actueel

Kick-off We Are Food en aftrap Proefmei

Op vrijdagmiddag 13 april zijn ongeveer mensen afgekomen op de uitnodiging van stichting ProefMei. Onder andere bestuurders van de achttien Brabantse (...)

Lees meer »

- Actueel

Rivier cruise

Op 22 maart is een intentie-overeenkomst gesloten tussen de gemeente Moerdijk en Scylla, die toeziet op verdere samenwerking om Willemstad (...)

Lees meer »