Netwerkbijeenkomst 10 november 2016

We nodigen je van harte uit voor onze netwerkbijeenkomst op donderdag 10 november in het gemeentehuis van Steenbergen.

Binnen Waterpoort werken we samen aan de uitwerking van diverse businesscases. Businesscases zijn producten en programma’s die passen bij de identiteit van de streek en waar zowel de individuele ondernemer als de streek beter van worden. Tijdens deze netwerkbijeenkomst staan we stil bij drie van deze businesscases. We laten je tijdens drie werksessies zien hoe je hier als ondernemer aan mee kunt doen. Hoe kan Waterpoort jou verder helpen en kun jij Waterpoort helpen?

Werksessie 1: Waternetwerk
Stel dat na de succesvolle proef in 2016 de Waterbus vanaf 2017 structureel naar Willemstad gaat varen. Dat er ook riviercruises in Tholen en Willemstad gaan aanmeren. Dit biedt veel kansen. En daarom werken we hier momenteel al hard aan maar we hebben ondernemers nodig om de cruises naar dit gebied te krijgen. Hoe kun je als ondernemer voordeel halen uit de extra toeristenstroom? Kun je als ondernemer een arrangement aanbieden of vervoer jij de toeristen? Wat heb je dan nodig?

Werksessie 2: Zuiderwaterlinie
Wat kun je als ondernemer toevoegen aan de productontwikkeling van de Zuiderwaterlinie met haar forten en vestigingen? Helpt het als de regio een gemeenschappelijk verhaal heeft waarop je kunt aanhaken met een leuk product of arrangement?

Werksessie 3: Expositie Biobased Economy
Op welke wijze zijn concrete toepassingen met biobased grondstoffen mogelijk? De samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven laat zien dat er een veelbelovende toekomst is op het gebied van biobased en innovatieve landbouw.

Programma  
12.00 – 13.00 uur      Lunch & Netwerken
13.00 – 13.20 uur Welkom en introductie
13.20 – 14.30 uur 1e  ronde werksessies
14.30 – 14.45 uur Pauze
14.45 – 16.00 uur 2e ronde werksessies
16.00 – 16.15 uur Samenvatting en afspraken
16.15 – 16.45 uur Waterpoort en het Jaar van de Biet
16.45 – 17.30 uur Borrel & Netwerken

Aanmelden
Meld je snel aan voor deze netwerkbijeenkomst: https://www.formdesk.com/provincienoordbrabant/Netwerkbijeenkomst_Waterpoort_2016. Hier kun je ook aangeven welke werksessie je voorkeur heeft. Je kunt aan twee sessie deelnemen. We starten met een lunch. Bij je aanmeldingen kun je eventuele dieetwensen doorgeven.

Adres
Gemeentehuis Steenbergen ligt aan de Buiten de Veste 1, 4652 GA in Steenbergen.

We hopen je van harte te ontmoeten op 10 november in Steenbergen.

Met vriendelijke groet,

Jan Hoogendoorn en Ronald Kramps