Martijn Meerman

Deelnemer Waterpoort Academy Editie 12

Oude Raadhuis Tholen, centrum van de gastvrije vesting aan het water

Martijn Meerman kan met recht een levende stadsomroeper van Tholen genoemd worden. Weinig mensen praten zo gepassioneerd en met trots over hun stad dan Martijn doet. Laat staan dat iemand dit doet voor de stad Tholen, daar waar Martijn de volksaard ervaart als ‘doe maar gewoon’ en het enthousiast uiten van trots geen gemeengoed is. Martijn droomt ervan dat die volksaard ruimte gaat bieden om in ieder geval vol positiviteit te praten over de stad en de verhalen daarover te delen. Hij wil hiervoor het Oude Raadhuis omtoveren tot verhalen-centrum, omdat het gebouw zelf ook een verhaal verteld als statig hart van de stad en bovendien de ruimte ertoe biedt!

 

Een man die zo makkelijk kan praten heeft voor het zoeken en verbinden van anderen op zijn droom toch geen Waterpoort Academy nodig? Voor dat aspect wellicht niet, maar voor verbinding moet je ook goed kunnen luisteren. Dat belangrijke inzicht nam hij mee uit de Waterpoort Academy.

 

Martijn is in gesprek met de gemeente over de mogelijkheden van het Oude stadhuis en heeft een bijeenkomst georganiseerd voor alle geïnteresseerden. ‘Ik weet zeker dat het gaat lukken om van het stadhuis weer een gastvrije plek te maken. Want ik ben dan maar een klein prulletje, zoals ze ons Tholenaren noemen, maar ik heb wel grootse plannen.’ Wethouder Frank Hommel reageert enthousiast op de ideeën van Martijn en de andere deelnemers: ‘Wat is het prettig dat enthousiaste inwoners plannen aandragen voor gebiedsontwikkeling. We kunnen niet anders dan onze deuren openzetten en het gesprek aangaan!’ Denk jij ook een bijdrage te kunnen leveren? Laat het dan weten aan haar via de contact mogelijkheden op deze website.

Video: Waterfilm Producties

Foto’s: Anita Bosker