Mariska Riemens

Deelnemer Waterpoort Academy Editie 12

Bruisende leefomgeving haven Oudenbosch / Waterpoort naar Rome

Mariska Riemens woont in de buurt van de haven van Oudenbosch en ziet in de dagelijkse praktijk dat de leefbaarheid hier wel een zetje kan gebruiken. Zij vertelt dat Oudenbosch vaak de poort naar Rome wordt genoemd omdat er zoveel religieus erfgoed is. Maar eigenlijk ligt de oorsprong van het dorp bij de turfhaven. Haar droom is dan ook vanuit dit historisch besef de leefbaarheid te verbeteren.

Waar de Waterpoort Academy draait om het zoeken naar verbinding op je droom, was Mariska haar tijd al ver vooruit met het opzetten van en stichting, een samenwerkingscommunity en het vinden van een ruim aanbod van belanghebbenden. In de Waterpoort Academy vond ze een belangrijk netwerkplatform maar óók de steeds zo belangrijke focus in haar droom. Want waar begin je? En wie is er nog meer aan zet om concrete stappen te zetten? Met haar enthousiasme opende ze de ogen van de gemeente Halderberge die ze actief aan haar droom heeft weten te verbinden.

Het is een belangrijke eerste stap in een droom die nog lang door kan groeien. Denk jij ook een bijdrage te kunnen leveren? Laat het dan weten aan haar via de contact mogelijkheden op deze website.

Video: Waterfilm Producties

Foto’s: Anita Bosker