Mijn Waterpoort

Dit is mijn Waterpoort!

Wat is jouw favoriete plekje in de omgeving? Een plek waar je geniet van de natuur of de historie, waar je even tot rust komt of juist gezelligheid vindt. Een plek waar je een speciale herinnering aan hebt. Of waar je gewoonweg het mooiste uitzicht hebt.

Bewoners laten het landschap leven. Bezoekers kennen vaak de bekende plekken, zoals forten, havens en natuurgebieden. Maar juist jíj weet als bewoner natuurlijk als geen ander de mooiste plekjes te vinden! Daarom willen Waterpoort en IVN het landschap tot leven laten komen… met jou!

Deel jouw mooiste Waterpoortplekje!

Deel jouw lievelingsplekje(s) in jouw omgeving met ons. Dit kan ieder plekje zijn, maar bij voorkeur buiten de bebouwde kom. Stuur ons per plekje een foto met een korte persoonlijke uitleg waarom jij dit plekje zo mooi vindt. Van de pareltjes die jullie ons aanwijzen willen wij “Waterpoort-ommetjes” maken. Korte wandelroutes waarbij de wandelaar langs de plekjes komt waar jullie als bewoners trots op zijn. Daarbij kan de wandelaar het bijbehorende verhaal beluisteren via app IVN Routes. Zo komt het landschap voor wandelaars bijna letterlijk tot leven!

WPO46 2023 05 Flyer 1 ommetjesproject A5 blanco e1686136872631

Hoe kan ik meedoen?

Wil jij jouw favoriete plekje met ons delen? Vul dan onderstaand formulier in met persoonlijke toelichting en een foto.

Naast de kans op je eigen ommetje maken de mooiste toelichtingen ook kans op een bijzondere vaartocht voor 2 personen t.w.v. €75 met de Medusa F (www.medusamaritiem.com) of een Thools Waterpoort-streekpakket incl. kopje koffie/thee en iets lekkers t.w.v. €50 bij het WegwijsLokaal (www.wegwijslokaal.nl).

WPO46 2023 05 Flyer 3 ommetjesproject A5 blanco e1686136790732

Ommetjes-maakavond met storytelling

Op maandagavond 25 september 2023 heeft in Fort Sabina een speciale ommetjes-maakavond plaatsgevonden. Tijdens deze avond presenteerden wij alle ingezonden Waterpoortpareltjes en keken we samen hoe we de zes ommetjes vorm kunnen geven. Het hele verslag van deze avond lees je hier.

Wil je meer informatie? Dan kun je per e-mail contact opnemen met brabant@ivn.nl

Vul in en doe mee!

    * Je gegevens worden uitsluitend gebruikt voor dit ommetjesproject en zijn bedoeld om eventueel contact met je op te kunnen nemen.