Ton van Loon

Rol:
Academy Lerend Netwerk
Gemeente:
Steenbergen

Ik neem als afgevaardigde van de gemeente deel aan de ambtelijke Initiatiefgroep Waterpoort en help met het begeleiden van de Masterclass Strategische Gebiedsontwikkeling.

Gemeente Steenbergen

Buiten de Veste 1
Steenbergen
Nederland

0167543434

t.vanloon@gemeente-steenbergen.nl

gemeente-steenbergen.nl

"1 plus 1 is 3. Als jij wint, win ik ook."

Een unieke vorm van gebiedsontwikkeling

 

Sinds 2014 ben ik intensief betrokken bij de grensoverschrijdende gebiedsontwikkeling Waterpoort.

Wat mij betreft eindelijk een manier van werken zoals het altijd al zou moeten zijn. Een manier van werken waar gekeken wordt naar wat er wel kan en niet wat er niet kan. Waar buiten de gevestigde kaders wordt gedacht. Waarbij de overheid faciliteert en betrokken is en mensen helpt hun dromen waar te maken zonder het over te nemen.  Waar we mooie projecten realiseren waar iedere partij er beter van wordt. Waar we samenwerken en elkaars successen tot gezamenlijke successen maken. Waarbij de mensen liefde en respect tonen voor het gebied. Waar mensen voor plannen en cijfers gaan. Initiatieven komen zoveel mogelijk van onderop in plaats van bovenaf.

 

Ik ben in 1959 (58 jaar geleden) geboren in het gebied van Waterpoort (Bergen op Zoom) en ben daar altijd blijven wonen. Ik heb in die tijd heel wat moois verloren zien gaan, maar gelukkig ook wel weer dingen zien terugkomen. Hertellen kost echter veel meer tijd en geld dan behouden. Sommige dingen kunnen nooit meer hersteld worden. Dat is jammer. Dat willen we nu anders doen. Het gebied zou veel meer moeten profiteren van de potenties die het biedt, vooral op toeristisch / recreatief gebied, maar dat kan natuurlijk alleen als het gebied kwalitatief behouden blijft. Zo slaan we mooi twee vliegen in een klap.

 

Het zijn juist die waarden en manieren van werken die het voor mij erg leuk maken om me voor dit gebied en haar inwoners in te zetten en er trots op ben ambassadeur te mogen zijn van deze organisatie. Om mensen te helpen bij het realiseren van hun plannen hebben we gezamenlijk de zogenaamde Waterpoort Academy opgericht waarin een Masterclass wordt gegeven aan de hand van deze concrete initiatieven. Binnen een termijn van enkele maanden worden deze mensen begeleid om daadwerkelijk stappen te zetten. Dit heeft al veel vruchten afgeworpen.

 

Ik ontmoet u graag in het Waterpoortgebied!