Michael Daamen

ambassadeur Waterpoort

Rol:
Lerend Netwerk
Gemeente:
Moerdijk
Werken in de Haagse kak en wonen in de Brabantse stront, houdt je met twee benen op de grond Ik werkte 35 jaar als adviseur in de Randstad en een woon evenveel jaar in Moerdijk. Door hier te wonen kun…

Lees meer »

Werken in de Haagse kak en wonen in de Brabantse stront, houdt je met twee benen op de grond

Ik werkte 35 jaar als adviseur in de Randstad en een woon evenveel jaar in Moerdijk. Door hier te wonen kun je de Haagse bubbel relativeren. Anderzijds leer je ook hoe er vanuit Haagse toren naar ons gebied gekeken wordt. Als West-Brabander leer je daarnaast dat men in Den Bosch denkt dat Brabant bij de grens van zand en klei ophoudt te bestaan. Iedereen kent de Brabantse Wal maar niemand ons kleigebied. Terwijl de wal alleen een wal is omdat er een kleigebied is. Daarom zag ik 10 jaar geleden Waterpoort als kans om “de Groene Vleugel” van Brabant op een herkenbare manier op de (Gastelse) kaart te zetten.

Met de inzet van steeds meer partijen lukt dat steeds beter. Het risico is echter nog steeds groot dat ons ondergewaardeerde kleigebied verkruimeld raakt door externe economische belangen met nog meer infrastructuur. Daarom ben ik zo blij met Panorama Waterpoort. Hoe zien de mensen die hier wonen en werken de toekomst van ons gebied en hoe houden we zelf de regie op de toekomst.

 

Energiek Moerdijk

Fijnaart
Nederland