Kick-off We Are Food en aftrap Proefmei
Op vrijdagmiddag 13 april zijn ongeveer mensen afgekomen op de uitnodiging van stichting ProefMei. Onder andere bestuurders van de achttien Brabantse gemeenten en Tholen, de Rabobank, HAS, Waterpoort en VVV Brabantse Wal zitten aan lange tafels met rood-wit geblokte tafelkleden. De voortreffelijke lunch is de aftrap van het seizoen. De ProefMei vindt dit jaar plaats van vrijdag 1 tot en met zondag 3 juni. Het festival waar de vier A's centraal staan (aardbei, asperge, ansjovis en Thoolse aardappel) is één van de parels van We Are Food, een programma in het kader van Brabant als 'Europese regio van de gastronomie'. Om het internationale karakter te benadrukken is een samenwerking aangegaan met het Ierse Galway, ook verkozen tot regio van de gastronomie. De samenwerking wordt duidelijk in het najaar, als een extra ProefMei met als thema 'We are seafood' wordt georganiseerd.