INTERNATIONAAL DENKEN VOOR GRENSVERLEGGENDE RIVIERCRUISES

In Waterpoort zijn we al langer bezig om de riviercruisemarkt te verleiden ons prachtige gebied te ontdekken. We zijn daarvoor druk doende mooie arrangementen te ontwikkelen om de passagiers de best mogelijke Waterpoort-ervaring te geven die ze niet snel vergeten. Met zeehonden en bloemenvelden zijn we natuurlijk een geduchte concurrent van andere landelijke trekpleisters. Maar we hebben nog zoveel meer te bieden! Er zijn maar liefst acht tours in ontwikkeling; ‘Roosevelt & Flowers’, ‘Medieval Bergen op Zoom; City of Marquise’, ‘The Religious South West’, ‘Birdseye view over our flat land’, ‘Seals & Shrimps’, ‘Van Gogh’s first inspiration’, ‘Industrial Moerdijk & Publife’ en ‘Steenbergen : Traces of War’.

De droogte van afgelopen zomer blijkt een geluk bij een ongeluk. De riviercruisemaatschappij Viking Cruises ziet zich daardoor genoodzaakt haar voornaamste vaargebied de Donau voor de komende zomer en die van 2020 gedeeltelijk in te ruilen voor een ander gebied. En laat Waterpoort daarvoor nu hele goede papieren hebben!

De deal is daarmee nog niet beklonken, want er zal door meerdere partijen nog hard gewerkt moeten worden. Er moeten overeenkomsten met lokale gastheren komen, waarbij bijvoorbeeld de openingstijden geen belemmerende factor mogen zijn. Bovendien moet rekening gehouden worden met het principe van een Ketchup-fles; het kan even duren voordat er wat uit komt, maar als het komt, dan komt het ook goed! Last but not least is het aandachtpunt om de communicatie op recreatief en toeristisch vlak. Heel weinig websites in het Waterpoort-gebied zijn te lezen in de Engelse taal. Het dringende advies is om in Waterpoort vanaf nu internationaal te gaan denken! Het opleiden van gidsen die meerdere talen goed spreken is ook een vereiste om de buitenlandse gasten adequaat te ontvangen.