Green Key in goud voor Hotel KOM

Hotel KOM! in Sint Maartensdijk bereikt vier jaar na opening een belangrijke mijlpaal! Ze hebben de Green Key gehaald, en ook nog in goud! Op woensdag 17 juli 2013 reikte wethouder Hommel van de gemeente Tholen het keurmerk uit. Daarmee is Hotel KOM! het eerste hotel op Tholen met een Green Key keurmerk.

Green Key
Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de hotel- en recreatiebranche. Aan dit keurmerk kan men zien dat er alles aan gedaan wordt om de druk van de onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Het certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen een hotel heeft ingevoerd, hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau. Er zijn pas 12 hotels in Zeeland die een Green Key keurmerk hebben en Hotel KOM! is het vierde hotel dat over Goud beschikt.

Samenwerken
Met dit keurmerk laat Hotel KOM zien dat mi­lieu, natuur en (lokale) omgeving voor het bedrijf buitengewoon belangrijk zijn. Dit realiseren ze niet alleen door minder gas, water en elektra te ver­bruiken en minder (gescheiden) afval te produceren, maar ook door veel samen te werken met lokale ondernemers, scholen en verenigingen. Zo staan op de menukaart zoveel mogelijk streekproducten van het seizoen van lokale leveranciers. En daar waar mogelijk ook biologisch. Dit is niet alleen maatschappelijk verantwoord, maar ook kraakvers en lekker!