Beleef Waterpoort op de fiets

Beleef Waterpoort op de fiets

De 7 speciale Waterpoort fietsroutes brengen je langs de mooiste plekjes en leukste Gastheren van het Waterpoortgebied rondom het Volkerak-Zoommeer. Met de rivieren de Dintel en de Mark, de gorzen en het Volkerak, fiets je steeds op de grens van water en land. En van zoet en zout. Dus vergeet je fietstas niet, want zoveel variatie levert heerlijke streekproducten op. Daarvan wil je thuis natuurlijk nog lekker nagenieten!

 

De fietsroutes maken gebruik van de bekende fietsknooppunten en zijn onderling ook weer met elkaar verbonden. Fiets van de ene gemeente naar de andere, of laat je overvaren door een van de Waterpoortveerpontjes. 

Picture 1

Wie zijn de Gastheren?

De Gastheren en Gastvrouwen van Waterpoort zijn trotse ondernemers met bijvoorbeeld een restaurant, een streekproductenwinkel of camping in het gebied rond het Volkerak-Zoommeer. Je kunt ze herkennen aan de vlag of het schildje bij hun onderneming. Zij hebben de cursus Gastheer van het Landschap gevolgd bij IVN Natuureducatie en kunnen hun gasten van alles vertellen en laten beleven over de omgeving waarin zij ondernemen.

20170505 gastheren overzicht en info Zonder snij Pagina 1 1