Eerste Waterpoort kennissessie over streekproducten is een succes.

Op maandag 15 maart vond een eerste digitale bijeenkomst plaats voor ondernemers (producenten en verkopers) van lokaal geteeld voedsel. Met ruim 40 deelnemers was de opkomst groot. Hieruit blijkt dat het onderwerp streekproducten leeft, ook bij ondernemers. Dit sluit goed aan bij het themajaar van Waterpoort, het ‘jaar van de streekproducten’.

Het was een kennissessie, deze keer gericht op het delen van de kennis van ZLTO over korte voedselketens. Korte ketens betekent: zonder veel tussenhandel of transport komt het voedsel van de boer op het bord.

De organisatie was in handen van Waterpoort. Het thema ‘korte ketens’ was gekozen op basis van de uitkomsten van een behoefte-peiling onder de ondernemers.

In de komende periode zal Waterpoort, als opmaat voor een langduriger samenwerking, nog 2 kennis-sessies organiseren over onderwerpen die hoog scoorden in de enquête. Het betreft ‘websites’ en ‘social media’.

Over programma, datum en tijdstip zullen jullie tijdig informeren.

Het blijkt dat veel agrarische ondernemers nog stappen willen maken om meer van hun producten in de eigen regio te verkopen. ZLTO biedt daarvoor diverse mogelijkheden, ook voor niet-leden.
Wil je daar meer van weten? Klik hier voor het online interesse-formulier.
Bij voldoende belangstelling wordt bekeken of er speciaal voor ondernemers binnen Waterpoort een training opgezet kan worden.

Er was ook wat tijd om ervaringen te delen. Dit leidde o.a. tot vragen over de samenwerking met horeca, de waarde van een webshop en de invloed van afstand tot consumenten op het succes van een boerderijwinkel.

Maar er is veel mogelijk: één aanwezige wist te melden dat hij nu reeds al zijn producten verkoopt via de korte ketens (zonder tussenhandel).

Voor eventuele vragen of opmerkingen kunt u een mail sturen aan info@waterpoortwerkt.nl of aan Tom Heijligers, omgevingsmanager Waterpoort: theijligers@brabant.nl