DUTCH DESIGN WEEK IN WATERPOORT

De Dutch Design Week was toch in Eindhoven? Natuurlijk, maar ook ons eigen Waterpoort nam deel aan deze week vol nieuwigheden en inspiratie! Een samenwerkingsverband van diverse gemeentes, provincies en waterschappen in Brabant en Limburg bemanden een stand met de naam ‘Go with your Flow’. Samen werken zij binnen het thema Klimaatadaptatie aan wat genoemd wordt ‘Design Thinking’.

 

Het idee is om aansluiting te vinden bij de leefwereld van inwoners van deze provincies om zodoende te ontdekken welke betekenis zo’n abstracte beleidsterm als Klimaatadaptatie voor hen heeft. Naast het ‘vergeten’ van de term Klimaatadaptatie is het daarbij de truc met een grote boog om ‘snelle eerste oplossingen’ heen te gaan.

 

Na uitgebreid onderzoek en het opnieuw ‘framen’ van het onderwerp, zijn vijf locaties gekozen voor het testen van nieuwe denkbeelden. Eén van die locaties is een basketbalplein in Oudenbosch waar (op schaal) het combineren van waterberging en betrokkenheid van de omwonenden getest gaat worden.

 

De bezoekers van de Dutch Design Week mochten alvast meedenken met de vijf locaties en ook de bezoekers van het Deltacongres afgelopen november in Zwolle kregen deze unieke mogelijkheid. Zelf ook nieuwsgierig? Na de tests wordt in februari opnieuw gekeken wat de gezamenlijke lessen zijn van dit project.

 

Meer informatie: Thijs Witjes (T: 06-18303452, E: mwitjes@brabant.nl)