Cursus Gastheerschap

Jouw onderneming laten stralen!

Het prachtige gebied van Waterpoort nóg aantrekkelijker maken is één ding, recreanten en toeristen hier goed en met open armen kunnen ontvangen is ‘vers twee’. In samenwerking met het IVN bieden we jou als recreatief en toeristisch ondernemer in Waterpoort de cursus gastheerschap aan. In de cursus gastheerschap helpen we je kennis over het gebied te vergroten en je onderneming te verbinden aan die van anderen. De coronatijd heeft nóg duidelijker gemaakt hoe belangrijk het is juist te investeren in je eigen omgeving. Kun jij een nieuwe boost gebruiken?

De 6e editie gaat binnenkort van start. Wil je meer informatie over de cursus zoals data en kosten of je direct aanmelden, zie 6e editie voor de link.

 

Waterpoort, het bezoeken waard!

In de cursus gastheerschap leer je te vertellen over alles wat Waterpoort te bieden heeft; en dat is verrassend veel! Waterpoort ligt, zoals onze slogan ook zegt, op de overgang van water en land. Juist die overgangen zijn enorm interessant en maken het gebied divers. Waterpoort ligt langs de grote wateren van het Volkerak en Zoommeer en kent een prachtige structuren van kreken, schorren en slikken. Historische stormvloeden hebben dit landschap gevormd en de menselijke hand heeft gezorgd voor een gebied met kleipolders; een landschap van dijken en de teelt van onder andere suikerbieten. Ook de ‘Naad van Brabant’ is zo’n overgangsgebied, in dit geval tussen zand en klei, tussen katholiek en protestant en tussen patat en friet… Het barst van de mooie natuur én kent een rijke historie; de Zuiderwaterlinie is daarvan het sprekende voorbeeld met forten, relicten en oude overstromingsvlakten. Waterpoort kent ook niet te missen religieus erfgoed dat verbonden is met de Vlaamse Bernardusabdij.

Waterpoort gastheren en -vrouwen; een verbonden netwerk.

Het is zomaar een greep uit de talloze verhalen en landschappen die Waterpoort rijk is en die ook verbonden zijn met jouw locatie! De verhalen uit verleden en heden inspireren jouw gasten en zijn een uitgelezen kans arrangementen te maken met collega’s in het netwerk. Dat is een levend netwerk bestaande uit tientallen gastheren waarmee je direct verbonden bent. Eén keer per jaar laat dit netwerk zichzelf in zijn geheel zien tijdens het Waterpoort weekend, een weekend waar ook jij aan kunt deelnemen! Neem een kijkje op groepfoto’s hieronder en op de netwerkkaart om te zien wie je voor gingen. Samen zetten de gastheren Waterpoort op de kaart!