De Delta Werkt. Inspirerend voorbeeld: Fort Sabina

Fort Sabina, dat van 1809 tot 1924 dienst deed als verdedigingsfort, is nieuw leven ingeblazen. In en rond het fort kunnen bezoekers tijdens een rondleiding genieten van de historie en natuur. Deelnemen aan spannende spellen of een speurtocht, vleermuizen spotten, vergaderen, exposities bekijken en nog veel meer. Het fort ademt historie en is omringd door een groene omgeving. Dat biedt kansen!

Fort Sabina is een van de voorbeeldprojecten van Waterpoort. Joost van Rijckevorsel,  beheerder en exploitant van het fort: “Ik loop nu zo’n 7 jaar rond op het fort en heb in die jaren een visie ontwikkeld om de mogelijkheden die hier liggen op te pakken. Je hebt echter elkaar nodig om dingen voor elkaar te krijgen. Daarbij is synergie tussen de profit- en non-profitsector belangrijk”.

Waterpoort kent een rijke geschiedenis als het gaat om vestingsteden en verdedigingslinies. Joost: “Samen met de andere forten, ondernemers en Willemstad denken we na over hoe we dit historisch erfgoed op de kaart kunnen zetten. Zo werken we gezamenlijk aan arrangementen. Ook is er een plan voor wandel- en fietsroutes en verbindingen via pontjes”.  Joost ziet volop mogelijkheden. Zo zou hij graag Brabant en Zuid-Holland meer willen verbinden, door bijvoorbeeld de imposante sluizen die hier liggen in te zetten.

Bron: De Delta Werkt, Inspirerende voorbeelden.

Lees het hele artikel via www.zwdelta.nl.