Buutenplaets

Op 1 augustus j.l. kwam wethouder Arend-Jan van der Vlugt voor maar liefst twee redenen naar de Galathese haven. Allereerst werd de natuurspeeltuin Buutenplaets geopend. Een prachtig voorbeeld van samenwerking tussen een burgers, de gemeente Goeree-Overflakkee en het plaatselijke horecabedrijf Paviljoen Sluishaven. En een schot in de roos om deze kant van het eiland bekender te maken. Meteen na de opening zag je al veel kinderen genieten van deze fraaie, met natuurlijke materialen opgezette, speeltuin.

Later in de morgen werd ook een nieuwe trailerhelling in de haven in gebruik genomen. Opnieuw het product van een goede samenwerking tussen deze keer de gemeente, het horecabedrijf en Sportvisserij Zuid-West Nederland. Vanuit deze haven kunnen nu vele boten vertrekken om op het Volkerak te gaan vissen.

 

Natuurspeeltuin Buutenplaets ligt aan de kop van de Galathese haven bij Ooltgensplaat op het eiland Goeree-Overflakkee. In de natuurspeelplaats kunnen kinderen van 4-14 jaar natuurlijk spelen in een zand-waterspeelplaats incl. handpomp, hutten bouwen, klimmen- en klauteren en de natuur kunnen beleven. De speelnatuurplaats bij Paviljoen Sluishaven biedt (groot-) ouders met jonge kinderen een gezellige uitvalbasis na een fiets- of boottochtje.

Tijdens een hapje en/of een drankje kunnen kinderen heerlijk ravotten op deze natuurspeelplaats, terwijl (groot-)ouders op het terras wat langer hier verblijven en kunnen genieten van deze schone locatie aan het Volkerak.

Vanuit het paviljoen Sluishaven is een prachtig uitzicht over het Volkerak/Zoommeer. Steeds meer bezoekers weten dit mooie stukje Hollands glorie te vinden. Er is een prachtige fietsroute van Ooltgensplaat naar Oude Tonge en via de boot is het paviljoen ook goed bereikbaar. De veerdienst Waterpoort komt vanuit West-Brabant op gezette tijden langs.

 

Buutenplaets heeft een eigen website en facebookpagina waar foto’s en activiteiten van de natuurspeelplaats geplaatst worden (zie http://www.buutenplaets.nl/ )