Column: De Bus-Idee-dag: ‘Dagje St.-Annaland’

Bloggers:
Teus Slagboom

Teus Slagboom; netwerker, marketingconceptontwikkelaar en managementconsultant voor streekontwikkelingsprojecten bij Slagboom Consultancy; coördinator bij het grensoverschrijdende coöperatief samenwerkingsnetwerk voor meer bezoekers naar de regio Spaak & Smaak; vicevoorzitter van de Ondernemersvereniging voor Toerisme en Recreatie Brabantse Wal; burgerraadslid voor de VVD-fractie in Woensdrecht     

Dimph Rubbens

Dimph Rubbens; verbinder onderwijs en Waterpoort, onderwijsadviseur, dierenpensionhoudster in Standdaarbuiten, voorzitter Energiek Moerdijk, begeleider Waterpoort Academy.

Een leuk verhaal over Waterpoort dát werkt. Belangrijk daarin is dat je met je elkaar samenwerkt en samen buiten de eigen grenzen jezelf en elkaar in de ‘picture’ plaatst. In het Thoolse Sint-Annaland versterken ze elkaar echt! Dat klinkt ideaal en daarom vertellen Coby en Gerard Hoogstad van Frisia Rondvaarten, de vrijwilligers van Streekmuseum de Meestoof en de Thoolse Streekproductenveiling er graag meer over. Zij inspireren elkaar, maken elkaar scherper en creatiever doordat ze samen eropuit trekken buiten de regio. Opzoek naar bijeenkomsten om als gastheren met een uniek combinatieaanbod in beeld te komen bij busmaatschappijen.

In dit gezelschap uit Sint-Annaland bevinden zich ook twee Waterpoortgastheren, Coby Hoogstad en Wim Pleune, de veilingmeester. Al twee jaar staat deze groep op de Bus-Idee-dag in Boskoop aan elkaar voorzetten te geven. De Bus-idee-dag is een beurs waar busondernemers met hun gasten, kennismaken met attracties voor de komende seizoenen. De groep uit Sint-Annaland komt niet terug zonder gezamenlijk succes. Daardoor weten veel meer toeristen de weg naar Tholen voor een dagje Sint-Annaland te vinden. Ook via de verschillende websites, www.frisiarondvaarten.nl, www.thoolsestreekproductenveiling.nl en www.demeestoof.nl komen bezoekers in aanraking met het arrangement Dagje Sint Annaland’. Gezamenlijke promotie van activiteiten, weten wat de gasten en de busmaatschappijen belangrijk vinden én de kennis van de omgeving draagt bij aan het succes. Het helpt dus om met elkaar op pad te gaan buiten de regio om arrangementen te promoten.

De cursus gastheerschap van Waterpoort levert hieraan een grote bijdrage . Want het blijkt te werken om gastheren en -vrouwen binnen Waterpoort te ontmoeten, samen te werken en te komen tot dagvullende arrangementen. De drie attracties, de rondvaartboot, het streekmuseum en de veiling, liggen dicht bij elkaar. Dit biedt de buschauffeurs de gelegenheid om aan de verplichte rusttijd te komen, een niet onbelangrijke meerwaarde van dit arrangement.

Hopelijk is dit een inspirerend voorbeeld voor het lerend netwerk Waterpoort, om met elkaar streeksterke arrangementen te maken!

Dagje Sint Annalandbusidee 9busidee fbusidee e kopie

Teus Slagboom en Dimph Rubbens vonden het verhaal over de unieke samenwerking in st. Annaland een pareltje om te delen met anderen en besloten om er samen een blog aan te wijden. Teus en Dimph hebben samen de tekst van de blog opgesteld. Ook een voorbeeld van hoe Waterpoort werkt!