Waterpoort weekend

Van vrijdag 14 t/m zondag 16 juni 2019 organiseren diverse Gastheren en –vrouwen van Waterpoort tal van bijzondere activiteiten om het gebied te beleven. Een unieke kans voor bewoners en toeristen om kennis te maken met schoonheid die de natuur, het water en het erfgoed van het Waterpoortgebied te bieden heeft.

 

Bekijk het volledige programma »

 

Rondom het Volkerak-Zoommeer ligt een gebied dat het waard is om te ontdekken. Een gebied met een gemeenschappelijke geschiedenis op de grens van land en water. Eens aan zee gelegen, nu rondom levendig bevaren binnenwateren. Een gebied vol Water, Erfgoed, Deltanatuur en Landschap. Een gebied wat leeft en waar je de rust en ruimte vindt waar je soms zo naar kunt verlangen.

 

Omdat we van Waterpoort meer en meer een verblijfsgebied willen maken is de rol van de recreatiesector van groot belang. Daarom heeft IVN Natuureducatie in opdracht van Waterpoort viermaal de cursus Gastheerschap uitgevoerd. Met de cursussen Gastheerschap Waterpoort hebben IVN en Waterpoort de afgelopen drie jaar een netwerk van 65 Gastheren m/v opgebouwd die hun gasten nu enthousiast kunnen vertellen over het gebied.

 

Waterpoort en IVN werken samen met de Gastheren van Waterpoort toe naar een samenhangend, onderscheidend en zichtbaar recreatief aanbod in Waterpoort. Bovendien willen we het netwerk van Gastheren actief en levend te houden, zodat zij Waterpoort toeristisch-recreatief gezamenlijk steviger op de kaart zetten. Tot slot is er bij de Gastheren behoefte aan concrete producten en activiteiten. Daarom hebben Waterpoort en IVN het initiatief genomen om – naar goed voorbeeld uit Nationaal Park Oosterschelde – een Waterpoortweekend te organiseren.

 

Het Waterpoortweekend is een jaarlijks terugkerend weekend boordevol bijzondere activiteiten, aangeboden door de Gastheren van Waterpoort en andere betrokken ondernemers en organisaties in het Waterpoort gebied. Verspreid over het gebied worden er tal van activiteiten georganiseerd. Dit zijn vaak exclusief voor het Waterpoortweekend georganiseerde activiteiten, waarmee de organisatie voor zoveel mogelijk mensen een unieke beleving in het gebied wil bieden. Vooral de voor Waterpoort kenmerkende thema’s natuur, water en erfgoed komen in de thema’s veelvuldig aan bod.

Met het Waterpoortweekend kunnen bewoners en toeristen het gebied rond het Volkerak-Zoommeer op allerlei manieren in al zijn schoonheid beleven!

 

Van vrijdag 14 t/m zondag 16 juni 2019 organiseren diverse Gastheren en –vrouwen van Waterpoort opnieuw tal van bijzondere activiteiten en arrangementen tijdens de 3e editie van het Waterpoortweekend. Het Waterpoortweekend 2019 gaat nòg meer zorgen voor natte voeten, vieze vingers, zoet-zilte huid, spannende verhalen, oorverdovende stilte, mooie ontmoetingen, bijzondere natuurmomenten, historische beleving, etc.

 

Heeft u ideeën, suggesties of vragen? Neem dan contact op met Ido de Haan via i.de.haan@ivn.nl