Bietentocht

Van maandag 22 oktober tot en met donderdag 25 oktober wordt dit jaar weer, inmiddels voor de twintigste maal, de traditionele Bietentocht gevaren.
De Bietentocht is een tocht met traditionele zeilschepen, geënt op de jaarlijks terugkerende bietencampagne en het transport van bieten, voorheen per zeilend vrachtschip, over de Zeeuwse wateren naar de suikerfabriek. De organisatie probeert elk jaar weer met de tocht de herinnering aan dit oude Zeeuwse erfgoed voor het publiek levend te houden.
Jaarlijks doen aan deze tocht belangeloos meer dan twintig schippers met hun traditionele zeilschepen mee in grote variërend van twaalf tot ruim dertig meter.
De deelnemende schippers en scheepseigenaren dragen met een grote inspanning bij aan het behoud van deze historische realia, schepen die in het verre verleden ook daadwerkelijk bieten vervoerden.
Voor meer informatie over de tocht verwijzen wij u naar onze website: www.bietentocht.nl.

De organisatie is voornemens dit jaar op maandagmorgen 22 oktober met de tocht te starten in de stad Steenbergen. We gaan die maandag naar Yerseke. Op dinsdagmorgen 23 oktober zal de tocht vanuit Yerseke starten om in Colijnsplaat bieten op te halen en vervolgens via de Oosterschelde naar Zierikzee te gaan. Op woensdagochtend zullen wij dan weer vertrekken richting Dintelmond om vervolgens op donderdag 25 oktober in Willemstad te finishen.
De schepen zullen vooruitlopend op de start op zondag 21 oktober arriveren in Steenbergen.