2018 Jaar van het Water

Na het Forten en Vestingen jaar in 2016 en het Jaar van de Biet in 2017 is besloten 2018 voor Waterpoort uit te roepen tot het Jaar van het Water.

Daarmee zet Waterpoort niet alleen haar eigen kernthema centraal, maar zorgt het ook voor verbinding met de actuele ontwikkelingen binnen Waterpoort op het gebied van vrijetijdeconomie (riviercruisemarkt, waterbus en Zuiderwaterlinie).

Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) zet in 2018 namelijk samen met Zeeland, Zuid-Holland, Flevoland, Overijssel, Friesland, Noord-Holland en Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed ‘Nederland Waterland’ internationaal op de kaart.

De verhaallijn Nederland Waterland verbindt dertien watericonen met elkaar waarvan er vijf een directe relatie met Waterpoort hebben, te weten: De Deltawerken, Watersnoodmuseum, Dordrecht, Nationaal Park De Biesbosch en Kinderdijk.

Na de zomer zal Waterpoort met het NBTC en de provincies Zuid-Holland en Zeeland in gesprek gaan om te bekijken in hoeverre bestaande activiteiten, initiatieven en projecten met elkaar verbonden kunnen worden