1e Expositie Stelling van Willemstad geopend in Mauritshuis

Een stoutmoedig staaltje

Op zaterdag 19 september opende Thomas Zwiers, wethouder profit van gemeente Moerdijk de eerste expositie over de Stelling van Willemstad in het Mauritshuis.

Willemstad, de stelling die er omheen ligt in de vorm van 5 prachtige forten, heeft een geschiedenis die het waard is verteld te worden. De expositie licht toe hoe inundatie werkt; het gebied rondom de stelling onder water zetten om zo de vijand tegen te houden. En vertelt hoe drie timmerlieden ooit een 8.000 koppig Frans leger tegenhielden.

De expositie is ontstaan op initiatief van Joost van Rijckevorsel, beheerder van Fort Sabina. In samenwerking met de heemkundekring de Willemstad is een projectgroep samengekomen onder de vlag van Waterpoort.  Het doel van deze projectgroep is het ontwikkelen van een museum en/of bezoekerscentrum in het Mauritshuis over de gehele Stelling van Willemstad.

De gemeente Moerdijk wil graag aan de slag met de toeristische ontwikkeling van de stelling en deze tentoonstelling is een eerste aanzet daartoe. De expositie is gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van het Mauritshuis. U kunt daar ook een vragenlijst invullen met uw mening over de expositie.

IMG_3289